Hősök tere - a rendőrök 6 tüntetővel szemben intézkedtek, a résztvevőket igazoltatták, figyelmeztették

Hősök tere - a rendőrök 6 tüntetővel szemben intézkedtek, a résztvevőket igazoltatták, figyelmeztették

A police.hu-n is megemlékeztek a mai vendéglátós-tüntetésről. Mint írták, a gyűlés helyszínén tartózkodókat a rendőrök igazoltatták és figyelmeztették. A gyűlés szervezőivel és a gyűlést tartókkal szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek. 

Maszkhasználat hiánya miatt a rendőrök hat résztvevővel szemben intézkedtek, akik közül kettővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, a másik négy résztvevő ellen szabálysértési feljelentést tettek. ​

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hangsúlyozta, a hatályban lévő jogszabályok értelmében a veszélyhelyzet idején rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos. 

Ugyanakkor a TASZ szerint a rendőrség akkor járt volna el arányosan, ha nem feloszlatja a gyűlést, hanem lépéseket tesz annak biztonságos lebonyolítása érdekében (maszkviselés, távolságtartás betartásának előmozdítása).

"Amíg a kormány nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy az emberek tisztán lássanak a járvánnyal és a kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban, cserébe viszont még a véleménynyilvánítás lehetőségét is durván korlátozza, fokozott türelmet kell tanúsítania a hasonló megmozdulásokkal szemben"

- szögezték le a jogvédők.