Focista az ügyvezetője a fideszes álcivil szervezet új propagandaoldalának

Focista az ügyvezetője a fideszes álcivil szervezet új propagandaoldalának

A CÖF–CÖKA nevű, Békemeneteket szervező, egyébként zömmel állami pénzből életben tartott fideszes álcivil szervezet 2022 Plusz néven új propagandaoldalt indított – írja a Média1. A honlapon támogatóként természetesen ott van az állami Szerencsejáték Zrt. is, de leplezetlen Fidesz-propagandával máris elárasztották az oldalt.

Csizmadia László CÖF-alapító például így fogalmaz:

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által létrehozott hírportálunk és a mellette működtetett Facebook-oldalunk a zsidó-keresztény civilizáció hagyományain állva, a tízparancsolat intelmeire figyelemmel szeretné tájékoztatni kedves követőit.

Reméljük, a ne lopj, a ne törj házasságot, a ne hazudj és mások becsületében kárt ne tégy, valamint a tízparancsolatban megfogalmazott többi értékre is pártatlanul felhívják majd a figyelmet!

A kiadó egyébként a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány tulajdonában álló Kövess minket 2022 Kft., melynek ügyvezetője az 1992 márciusi születésű Neményi Péter. A lassan 29 éves férfi tökéletesen illeszkedik az orbáni koncepcióba,

ugyanis focista.

Az MLSZ Adatbank szerint Neményi a Mennyei Megyei harmadosztályban szereplő Győrság játékosa volt 2008 és 2016 között, 59 meccsen 6 gólt szerzett. Ezután az utánpótlással foglalkozó UD Magyar–Német SE-hez került.

A főszerkesztő ifj. Tóth György, aki korábban is a Fidesz-média kötelékének (CÖF TV, MTVA) tagja volt.