Hiába engedélyezte Csányi Tamásnak a rendőrség az utcafórumot, még véget sem ért, mire valaki feljelentette

Hiába engedélyezte Csányi Tamásnak a rendőrség az utcafórumot, még véget sem ért, mire valaki feljelentette

A hét közepén sem maradhatott el az ellenzék országjárása. Jakab Péter és Csányi Tamás, az Egységben Magyarországért Jász-Nagykun-Szolnok 4-es választókörzetének képviselőjelöltje szerda délután a törökszentmiklósi Kossuth téren tartottak utcafórumot. A körzet különösen érdekesnek ígérkezik, ugyanis amellett, hogy a választókerületek közül az egyik csatatérről van szó, a Fidesz kénytelen volt az eredeti terveitől eltérni és a több büntetőperben is érintett Boldog István helyett Mezőtúr polgármesterét, Herczeg Zsoltot csatasorba állítani Csányival szemben.

Az ellenzéki összefogás jelöltje természetesen ezt a "ziccert" nem hagyta ki beszédéből. Mint fogalmaz, "a városi legenda szerint Boldog István egy polgármestereknek tartott tájékoztatón azt mondta: nem érti ezt a hercehurcát maga körül, hiszen ő semmi olyat nem tett, amit más ne csinált volna".

Csányi szerint ez is remekül példázza, hogy a Fidesz az elmúlt 12 évében elképesztő valóságot épített fel.

Elég csak a Szájer-botrányra gondolnunk, ami jól mutatja, hogy folyamatosan hullanak ki a fideszes csontvázak.

Annak érdekében, hogy lássuk az ellenzéki képviselők helyzetét egy példával élve elmondta, hogy a 2019 óta tartó képviselői munkája során több mint 160 egyéni indítványt nyújtott be, melyek a térség, a környezet, illetve kimondottan Törökszentmiklós érdekeit képviselték volna. De csak volna, ugyanis az ellenzéki politikusok esetében nem érvényes a mondás, miszerint a nagy számok törvénye alapján, egyszer sikerrel kell járni, így mindegyik beadványa süket fülekre talált.

Ebből is látszik, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében mennyire esélytelen egy ellenzéki politikusnak megtenni azt, ami egy fideszes polikusnak gyakorlatilag kéretlenül is az ölébe hullik. Neki jönnek a projektek, az EU-s pénzek, hogy aztán arról döntsön kinek, miként ossza vissza ezeket az összegeket.

Csányi szerint ennek a velejéig romlott, bujtatott rendszernek az alapja a korrupció és miközben a kormánypárti politikusok hitvallása, hogy a saját és a baráti körük vagyonát növeljék, addig ő olyan képviselőként képzeli el magát, aki "eljön és találkozik a helyiekkel azért, hogy meghallgathassa a problémáikat". Karácsony Gergelytől kölcsönözve a szavakat úgy aposztrofálta, hogy nem a politikáról kellene szólnia az életünknek, hanem pont fordítva, az életünkről kellene szólnia a politikának.

Szorul a hurok: Boldog István egyik vádlott társa mindent bevallott a bíróságon

A fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István tárgyalásának mai ülésen már ítéletet is hirdettek G. Vanda ötödrendű vádlott esetében, aki Boldog táskás emberének, K. Péternek volt az asszisztense, és a vád szerint bűnsegédként kenőpénzeket vett át és juttatott célba - számolt be róla a 444.hu. A portál szerint

Az utcafórumot követően Csányi Tamástól megkérdeztük, miként értékelné "beugrós" kihívóját, Herczeg Zsoltot. Az ellenzéki politikus szűkszavúan csak annyit válaszolt, hogy sok mindent elmond róla az a tény, miszerint egyszer sem szólalt fel Boldog István korrupciós tevékenysége ellen.

Eközben Törökszentmiklóson a kampány végefelé egyre kiélezettebb a verseny, ami során a kormánypárti oldal mindent megpróbál bevetni annak érdekében, hogy Csányi Tamás dolgát megnehezítse. A politikus a délutáni utcafórumra Kétpó községéből érkezett, ahol szintén kampányolni próbált. A rendőrség annak ellenére engedélyezte korábban az utcafórum helyszínének választott területet, hogy arról kiderült, hivatalosan egy általános iskolához tartozik. Az ottani utcafórum még véget sem ért, a helyi polgármester már jelezte Csányinak, hogy valaki feljelentette, mondván oktatási intézmény területén végzett kampánytevékenységet, ami tilos. Csányi jelenleg értetlenül áll az események előtt, ugyanis szerinte a rendőrségnek pontosan tudnia kellett, hogy az adott helyszínre kiadható-e engedély. Ígérete szerint holnap, miután felkereste az illetékeseket, többet tud majd mondani a témában.