Meghosszabbította az Országgyűlés a kilakoltatási moratóriumot

De a kormány továbbra sem lép érdemben a devizahitelkárosultak érdekében.

Eddig a moratórium december 1-től március 1-ig volt érvényben.

Bár a Jobbik évek óta követeli a devizahitel károsultak helyzetének rendezését, és javaslatot is nyújtott be a kilakoltatási moratórium választásokig tartó meghosszabbítására, annak reményében, hogy kormányra kerülésükig, amikor további intézkedéseket hozhatnak a bajba jutott adósok érdekében, egyetlen családot se tegyenek utcára.

A kormánypártok az ellenzéki javaslatokat leszavazták, ám a KDNP-s képviselők által most benyújtott hosszabbítást elfogadta az országházi többség.

Undorító: Kövér László a devizahitel-károsultakat gyalázta

Megtudtuk, van Soros-terv, lehet, hogy Németországot át fogják nevezni, az ELTE meg nem hazánk legjobb egyeteme, csak „presztízsében első", mert genderelméletet is oktatnak. Meg antirasszista kurzust is, a Pázmányon pedig a holokauszt és emlékezete elnevezésű tantárgyat vezették be kötelező jelleggel. Mindkettőt épp a Fidesz-uralom alatt - tesszük hozzá mi.

A változtatás célja a javaslat indoklása szerint, hogy a lakóingatlanukat elveszítő adósoknak - illetve az önkormányzat jegyzőjének - több ideje legyen a lakhatás biztosítására.

A javaslat benyújtói emellett indokoltnak tartották, hogy a téli időszakon túl a hűvös őszi, tavaszi időszakra is kiterjedjen a kilakoltatási moratórium.

A rendelkezést a hatálybalépése napján folyamatban lévő azon végrehajtási eljárásoknál is alkalmazni kell, amelyeknél a módosítás hatálybalépésének napján a lakóingatlant még nem ürítették ki. A törvény a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Mindez azonban nem elegendő a helyzet rendezéséhez. A kormánypártok azonban továbbra sem hajlandók devizahiteles vitanapot tartani a probléma valódi megoldásának érdekében, azután, hogy a nyárra összehívott ülésre is csak Dömötör Csaba államtitkárt küldték el, aki válaszok nélkül minden kérdésre elmantrázta a kormánypropagandát.

Devizahiteles vitanapot szeretne a Jobbik

Miután az MSZP elárulva a saját szavazóit is lepaktált a Fidesszel, hogy nem hajlandó vitanapot kezdeményezni, vagyis nem hajlandó szembeszállni az Orbán-rendszerrel, a Jobbikra, mint egyetlen kormányváltó erőre hárult a felelősség, hogy megvédjük a népet a kormány túlkapásaival szemben, jelen esetben a hitelkárosultak tekintetében - írja Z.

A Jobbik szakpolitikusa, Z. Kárpát Dániel továbbra is követeli:

  •  A kilakoltatási moratórium elrendelését egészen addig míg a kormány meg nem oldja a problémát.
  •  Indokolatlan, vagy megkérdőjelezhető letiltásokkal ne lehessen sújtani a nyugdíjat és az alapvető létfenntartáshoz szükséges jövedelmet.
  •  Új elszámolási törvény elfogadását, a hitelek felvételkori árfolyamon történő átváltásával.
  •  Kártérítési alap létrehozását.

A párt úgy véli csak ez a programcsomag jelenthetne valódi segítséget a bajba jutott családok számára.

Meglepő?! Annyi bátorsága sem volt az államtitkárnak, hogy szóba hozza a Devizahiteles Kerekasztalt

Z. Kárpát Dániel emlékeztette a parlamenti képviselőket arra, hogy az elmúlt időszakban ismét összeült a Devizahiteles Kerekasztal, amelyre újfent meghívást kaptak a károsultak, a bankszövetség, a különböző politikai pártok és természetesen a kormány képviselői is, azért hogy ismételten foglalkozzanak ezzel a megoldatlan, szociális katasztrófával