Nem tudja, vagy nem akarja elárulni a kormány, hogy hány betöltetlen védőnői állás van hazánkban

Nem tudja, vagy nem akarja elárulni az Orbán-kormány, hogy hány betöltetlen védői női állás van Magyarországon

Mindkét lehetőségre komoly az esély.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kérdezte erről az Emberi Erőforrások Minisztériumát, de nem lett sokkal okosabb a kérdése után.

Nagy a baj a védőnői hálózattal: 171 ezer embert érint

A Jobbik a védőnők helyzetének megoldását sürgeti.Vágó Sebestyén, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta:400 betöltetlen álláshely van az ágazatban és mintegy 1000 olyan terület van, ahol helyettesítéssel kell megoldani a szolgálatot.Vágó Sebestyén rámutatott: a védőnői hálózat szempontjából ezáltal összesen 171 ezer ember kerül joghátrányba

Rétvári Bence államtitkár válaszában egy kicsit ekézte a szocialista kormányokat, majd elmondta, hogy milyen nagyon sok pénz került a rendszerbe.

A lényeg tekintetében csak az utolsó bekezdés értelmezhető:

a szocialista politikus által kért nyilvántartást nem vezet a tárca, és erre vonatkozó jogszabályi kötelezettsége sincs.

Az mondjuk, nem derül ki, hogy vajon egyáltalán érdekli-e őket ez a védőnők hiánya, de reméljük.

Aki azt hinné, hogy legalább nyugaton javul a helyzet, annak csalatkoznia kell

Az Orbán-Mészáros dinasztia uradalmának központjában, Fejér megyében sem élnek sokkal jobb körülmények között az alattvalók. Hiába is gondoljuk azt, hogy Felcsút közelsége segít az egyszeri adófizetők helyzetén: a megyében 16 praxisban még mindig nincs háziorvos - és ez csak roosszabb lesz.