Nem engedi a Fidesz, hogy visszalépjen a kamujelöltje Miskolcon

Az ellenzék által támogatott Erdei Sándor csalással vádolja a kormánypártot és feljelentést tesz.

„Beazonosította magát, hogy ő Molnár Zsolt az ellenfelem. Szeretne velem beszélni, szeretne segíteni. Nagyon nagy vihar van körülötte, de ő ezt nem akarja. Legszívesebben már visszalépne, ha hagynák. De nem engedik. Úgyhogy ő most 2 hétre külföldre utazott. Nincs is otthon a választási időszakban. Aggódtam is a kampányáért, hogy mi lesz vele. Egy darabig tartottuk vele a kapcsolatot, de már le vagyok tiltva. De ő elmondott mindent, töviről hegyire. Neveket említett, hogy miről szól ez az egész. Megpróbálták a szerencsi Koncz Ferenc nyakába varrni a történteket, de elhangzott ott Kubatov Gábor neve, Csöbör Katalinnak volt az aktivistája”

– mondta Erdei Sándor a HírTV hétfő esti műsorában.

Az már korábban kiderült, hogy a 18 éves Molnár Zsolt fideszes aktivista volt, Csöbör Katalin kampányában is dolgozott. A hvg.hu derítette ki, hogy Molnár ismerőse a körzet fideszes jelöltjének, Nagy Ákosnak, Kovács Zsoltnak, Kriza Ákos polgármester korábbi kabinetfőnökének is. Előkerült közös képe a másik miskolci fideszes képviselővel, Hubay Györggyel és Kubatov Gáborral, a Fidesz alelnökével/pártigazgatójával is. A nemrégiben érettségizett Molnár Zsolt fiatal kora ellenére 2014-ig visszamenően felbukkant különböző fideszes rendezvényeken, Orbán Viktor évértékelőjén például, vagy a kormánypárt határon túli szövetségesei, az RMDSZ, illetve a szlovákiai Magyar Közösség Pártja (MKP) kampányeseményein.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Jakab Péter a kormánypárti trükközésről előzőleg kijelentette: a Fidesz lebuktatta saját kamujelöltjét.

„Napnál világosabb most már, hogy a Fidesz minden létező eszközt bevet, hogy a miskolciak nyakára ülhessen, ehhez pedig most már nem kamupártokat, hanem kamujelölteket hívnak segítségül, ami óriási lenézése a miskolciaknak. A Jobbik a leghatározottabban arra szólítja fel a Fideszt, hogy hívja vissza a kamujelölteket, és tisztelje meg a választókat azzal, hogy nem trükkök százait vetik be a megtévesztésükre, most először megpróbáljanak tisztességes eszközökkel elindulni egy választáson”

– mondta Jakab Péter.

Erdei Sándor ellen egy másik kamujelöltet is elindítottak, akit szintén Erdei Sándornak hívnak. Ő róla annyit tudni, hogy Nyékládházán él és Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz.