Fegyverszállítmány-ügy: a Nemzetbizottsági Bizottság elnöke tájékoztatást kért a honvédelmi minisztertől

Fegyverszállítmány-ügy: a Nemzetbizottsági Bizottság elnöke tájékoztatást kért a honvédelmi minisztertől
"Az elmúlt napon meglehetősen komoly, Magyarország biztonságát jelentősen befolyásoló és érintő eseményekről kaphattunk hírt. Az első és legfontosabb, miszerint hazánk területén fegyverszállítmányok haladhattak át az ukrajnai hadszíntérre. A másik - feltehetően ennek folyománya volt - hogy bűnbakként felmentették Ruszin-Szendi Romulusz vezérkari főnököt. Egy normális országban ez elképzelhetetlen lenne!"

- fogalmazott közleményében a Jobbik-Konzervatívok a tegnapi bejelentés kapcsán.

A párt szerint a fenti történések, különös tekintettel arra, hogy a szomszédban háborús események zajlanak fontos kérdéseket vethetnek fel mind nemzetbiztonsági, mind honvédelmi szempontból.

Arról tájékoztattak, hogy

Sas Zoltán, a parlament Nemzetbizottsági Bizottságának elnöke indokoltnak tarja, hogy az ügyben releváns országgyűlési bizottságok, tehát az Országgyűlés Honvédelmi- és Rendészeti Bizottsága, valamint a Nemzetbiztonsági Bizottsága és azok tagjai teljes körű tájékoztatást kapjanak Szalay-Bobrovniczky honvédelmi minisztertől az érdemi álláspontot kialakításához, illetve a közvélemény tájékoztatása miatt.

A Jobbik-Konzervatívok véleménye szerint a lakosság nyugalmának biztosítása kiemelten fontos lenne egy ilyen ügyben, ezért bíznak benne, hogy a bizottsági ülés nem hiúsul meg a kormánypárti politikusok ellenállásán az ugyanis ismételten azt bizonyítaná, hogy

"a kormány hazudott a fegyverszállítmányok ügyében és igenis Magyarországon áthaladnak Ukrajnának címzett fegyverek."

A Jobbik-Konzervatívok abban bízik, hogy a kormány felelősen dönt a parlamenti bizottságok, illetve magyar emberek tájékoztatásáról.

"És végre visszatérve a vesztesek oldaláról, Moszkva szövetségeséből európai uniós tagországként politizál, mert be kell látnia, hogy Európa nem az ellenfelünk, hanem a biztonságunk!"

- teszik hozzá.

Azt pedig az Alfahír szúrta ki, hogy már Oroszországban is arról ír a propagandagépezet, hogy Magyarország harci helikoptereket engedhet át Ukrajnába.

Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a kihelyezett kormányülésen a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren kialakított tábori sátorban 2021. szeptember 30-án. A kormányülés egyetlen napirendi pontja a magyar haderő-fejlesztés áttekintése. - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher