Földi István: „Nem kellene Kovács Sándornak úgy tenni, mint aki kegyet gyakorol”

Földi István: „Nem kellene Kovács Sándornak úgy tenni, mint aki kegyet gyakorol”

Felháborító, hogy Kovács Sándor és az Orbán rezsim, ilyen eszközökkel próbálja megtéveszteni a választópolgárokat. Szerintem azért, mert már nincs hitele, és már nincsen szava

- reagált Földi István, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje arra a körlevélre, amelyről az Alfahír számolt be elsőként.

A levélben a magát függetlennek nevező Gaál Sándor, Szamosbecs polgármestere arra szólította fel Szabolcs 5. számú választókerületének település vezetőit, hogy az "eredményeik megőrzése érdekében szavazzanak a fideszes Kovács Sándorra a kormánypárti jelenlegi képviselőjére. Ezután felsorolt régóta esedékes infrastruktúrális fejlesztéseket, illetve különféle beszerzéseket. A Fidesz támogatására felszólító körlevelet 43 polgármester volt kénytelen aláírni, amit azt jelenti, hogy a választókerületből, csak egy település vezetője nem írta alá.

Harc a falvakért: a független polgármesterek már levélben kampányolnak a fideszes Kovács Sándor mellett Szabolcsban

"2022. április 3-án országgyűlési képviselő választást tartunk. Lehetőséget kapunk arra, hogy Szamosbecs érdekének legjobban megfelelő parlamentbe jutását segítsük elő. Településünk polgármestereként úgy gondolom, hogy a falu és az itt élő emberek érdeke az, hogy a jelenleg kormányzó FIDESZ-KDNP pártszövetség kezében maradjon az ország irányítása."

Először is ezek a források a magyar adófizetők pénzéből valósulhatnak meg, ezért nem kellene Kovács Sándornak úgy tenni, mint aki kegyet gyakorol, másrészt pedig a támogatások 90 százalékát attól az Európai Uniótól kapták, amit ő és pártja a Fidesz, folyamatos „brüsszelezéssel” támad. Van erre a régi szabolcsi közmondás, oda sz…ik ahonnan eszik. Az pedig már egy másik téma, hogy ezeket az uniós források egy részét még milyen egyéb főleg látvány beruházásokra fordították a választókerületben. Persze az is lehet, hogy Kovács a 30 százalékos fizetésemelés után ezt várja el a polgármesterektől

- tette hozzá Földi István.

A Egységben Magyarországért Szabolcs megyei közös jelöltje szerint a Fidesz minden eszközt bevet majd a következő időszakban, azonban úgy látja, a választók is tisztában vannak Kovács Sándor nyolcéves munkásságával amelynek - mint fogalmazott, - ő nem a záloga, hanem az átka ennek a körzetnek. 

Vélhetően sokan hallgatnak majd a polgármesterekre, de az is érzékelhető, hogy egyre többen érzékelik a saját bőrükön a 12 év kormányzását. Fel vannak háborodva, hogy a polgármesterek ilyen nyíltan kampányolnak a Fidesz mellett amivel nem tartják tiszteletben az ellenzéki szavazókat sem. Egyébként pedig a legtöbb településen ugyanazok az évtizedes társadalmi, szociális, gazdasági problémák vannak jelen, ami azért ráébreszti az ott élők jó részét, hogy nagyon kevés a négyévente osztogatott egy zsák krumpli. Érdemes olvasni a Facebook reagálásokat. Pontosan arra hívják fel a figyelmet, hogy amit kapnak, az nekik jár és nem Kovács Sándornak köszönhetjük

- hangsúlyozta Földi István.

Ugyanakkor lassan közhely, de ettől még igaz, hogy 2022-es választás sok tekintetben a falvakban, kistelepüléseken dőlhet el. Ez talán hatványozottan igaz például Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, ahol az egzisztenciális problémák érdeklik az embereket és nem az olyan elvontabb kérdések mint a demokrácia, vagy akár a korrupció. Erre hívta fel figyelmet korábban az Alfahírnek nyilatkozó  Pék Szabolcs, az Iránytű Intézet elemzője.

A napi megélhetési problémákkal kellene foglalkoznia az ellenzéknek, mert az érinti leginkább a választókat

Az Alfahíren is beszámoltunk arról a Republikon elemzésről, ami egy Závecz-kutatásra alapozva azt állítja, hogy a korrupció még az ellenzéki szavazók számára sem a legfontosabb ügy, hanem inkább a megélhetési kérdések foglalkoztatják őket. A téma kapcsán kerestük meg kérdéseinkkel Pék Szabolcsot, az Iránytű Intézet elemzőjét.

Gaál Sándor, Szamosbecs polgármesterének elhíresült körlevele bizonyosan nem az egyetlen ilyen módja lesz a Fidesz nyomás gyakorlásának a kampány során. Már most tapasztalható az a hatalmas kommunikációs kormányzati dömping, amely csak erősödni fog április 3-ig. Az ellenzék jelöltjeinek viszont arra kell felkészülnie, hogy a többnyire üres és minden alapot nélkülöző propaganda helyett a valóság alternatíváját mutassa meg a választóknak. 12 év után erre van most igény.