Folytatódik a tanárok és a diákok tiltakozása a fideszes bosszútörvény ellen

Folytatódik a tanárok és a diákok tiltakozása a fideszes bosszútörvény ellen

Több pedagógusokat, illetve diákokat tömörítő civil szervezet rendezésében pedagógusnapi kiállást tartanak ma Budapesten. A téma továbbra is a Fidesz-kormány által erőltetett státusztörvény.

Az ADOM Diákmozgalom, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Civil Közoktatási Platform június 5-én, hétfőn délután 16:30-as kezdéssel tüntetést szervez "Pedagógusnapi kiállás a tanárokért!" címen.

A demonstráció célja, hogy meghátrálásra kényszerítsék a kormányt a pedagógusok jogállását jelentősen módosító, a jogaikat és a tanszabadságot súlyosan csorbító úgynevezett státusztörvény, vagy a tiltakozók által "bosszútörvény" névvel illetett jogszabálymódosítással kapcsolatban.

A tüntetés 16:30-kor kezdődik az Oktogonon. A résztvevők utána átvonulnak a Belügyminisztériumhoz.

Alapvetően érthetetlen és példa nélküli, hogy egy országnak ne legyen oktatásügyi minisztériuma. Magyarországon ma sajnos ez így van, így Pintér Sándor kezébe adták a közoktatással kapcsolatos kérdéseket, csakúgy mint az egészségügyet.

A Belügyminisztérium egyébként pedagógusnapon egy hazugságokkal és pofátlanságokkal telerakott, propagandaízű közleményt adott ki a tanároknak.

A tiltakozás fő szervezői a diákok voltak, akik nem csak a pedagógusok iránti szolidaritásukat akarják kimutatni, hanem saját jövőjükért is tüntetnek.

Most egy pedagógusnapi kiállás keretében megmutathatjuk, hálásak vagyunk tanárainknak, együtt érzünk velük. Ezen a délutánon a tanároké a főszerep: a fokozódó indulatok közepette lassítsunk le egy kicsit, és ünnepeljük őket!

– írta az ADOM Diákmozgalom meghívójában.

Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a tanári hivatás fontosságára. Hozzátették: nem csak a tanárokért, hanem az óvodai pedagógusokért, bölcsődei dolgozókért, pedagógiai asszisztensekért és minden iskolai dolgozóért ki kell állni.

(Címlapkép: Alfahír)