Gyöngyösi Márton: Börtön helyett Brüsszelbe megy Varga Judit?

Gyöngyösi Márton: Börtön helyett Brüsszelbe megy Varga Judit?

A Jobbik-Konzervatívok elnöke meglepődött, hogy a Fidesz legbotrányosabb minisztere éppen az általa olyannyira gyűlölt Brüsszelbe menekül a Völner-Schald-botrány elől. Szerinte akár Oroszországtól is menedékjogot kérhetett volna.

Azzal, hogy a Fidesz lemondatta Varga Juditot, és a 2024-es európai parlamenti listájának az élére helyezte, azt mutatja, hogy a Fidesz a legbotrányosabb miniszterével akarja magát képviseltetni az Európai Unióban – kezdte sajtótájékoztatóját Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő és pártelnök.

A Schadl-Völner ügy a Fidesz-kormány csúcsáig ér, Varga Judit pedig menekül.

Gyöngyösi szerint Varga Juditnak alapvetően két lehetősége volt: az egyik, hogy Szentpétervárra menekül, mint nemrég Putyin, és Oroszországtól kér menedékjogot. A fideszes miniszterasszony ehelyett azt választotta, hogy az általa gyűlölt Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe készül menekülni – mutatott rá a Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti képviselője.

Varga Jutit bebizonyította az elmúlt években, hogy nem tudja megszerezni az EU-s forrásokat – magyarázta az ellenzéki politikus, majd hozzátette: nem hiszi, hogy a Fidesz-kormány alatt Magyarország hozzá tudna jutni ezekhez a forrásokhoz.

Hozzátette:

Varga Judit Orbánnal együtt ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. Abból az Európai Unióból, ami a Jobbik-Konzervatívok szerint hazánk anyagi biztonságát jelenti. Ezek a források jelenti Magyarország számára a fejlődés garanciáját.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta, hogy ő és pártja azért dolgoznak, hogy ezek a pénzek minél hamarabb megérkezhessenek Magyarországra, és hogy hazánk az Európai Unió tagja maradhasson.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton/facebook)