Gyöngyösi Márton: "Ne szépítsünk: Orbán úgy tűnik, hogy megbolondult"

Gyöngyösi Márton: "Ne szépítsünk: Orbán úgy tűnik, hogy megbolondult"

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, EP-képviselője eléggé kritikusan reagált arra, hogy sajtóhírek szerint Orbán Viktor arról beszélt a kötcsei pikniken, az EU-tagságnak csak 2030-ig van értelme. 

"Ne szépítsünk: Orbán úgy tűnik, hogy megbolondult. A miniszterelnök már arról beszél, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az EU-ból, mert akkora a jólét nálunk, hogy már csak ráfizetünk"

- fogalmazott a jobbikos politikus az egyik posztjában. 

Egy másikban pedig így írt:

"Orbán Kötcsén kimondta: ki akarja léptetni Magyarországot az EU-ból. A Jobbik 3 éve figyelmeztet erre, most itt van. Mi szóltunk".

Gyöngyösi Márton: „A jogállamiság nem egyfajta liberális fétis"

Az Európai Parlament ma megszavazott állásfoglalása szerint Magyarország már nem teljes értékű demokrácia, a nekünk járó uniós forrásokat zárolnák. Az úgynevezett a Gwendoline- vagy Delbos-Corfield-jelentést (a jelentést készítő Gwendoline Delbos-Corfield, francia zöldpárti EP-képviselő neve után) nagy többséggel fogadták el. Ebben lett kimondva egyebek mellett, hogy Magyarország már választási autokrácia hibrid rezsimje.

Emlékezetes, tavaly nyáron már egészen konkrétan foglalkozott a kormánypárti közbeszéd a Huxittal, azaz a uniós tagságunk felmondásával, úgy néz ki, a kérdés a legmagasabb körökben továbbra is napirenden van.