Az őrbottyáni utcafórumon papírtrombitával zavarták Jakabot, a helyi ellenzéki jelölt szerint idehaza Orwell regénye elevenedik meg

Az őrbottyáni utcafórumon papírtrombitával zavarták Jakabot, a helyi ellenzéki jelölt szerint idehaza Orwell regénye elevenedik meg

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerda késő délután sem kímélte a kocsija kilométeróráját a magyarországi utakon, így a délelőtti országjárásának programját folytatva, Pilisvörösvár után már Őrbottyán városközpontjában és Vác főterén találkozhattak vele az emberek, ahol a standolás és a beszélgetés mellett bemutatta Pest megye 4-es számú választókerületének Jobbik által támogatott civil jelöltjét, az egykori tanárt, Vác alpolgármesterét, Rétvári Bence képviselő kihívóját, Inotay Gergelyt.

Míg a nap első felében megtartott standolások a megszokott medrükben folytak, addig Őrbottyán tartogatott némi izgalmat a beszédek alatt. Vagyis egy bizonyos izgalmat, egy "antiszimpátia" résztvevő hölgy személyében, aki ezúttal kisebbségbe került a körülbelül félszáz fős érdeklődők gyűrűjében. Bár próbált minél közelebb kerülni Jakab Péterhez, kósza mondatokkal zavarba hozni a pártelnököt, sőt még egy papír trombitát is bevetett a megzavarása érdekében, a politikust azonban nem sikerült Kövér Lászlóhoz hasonlóan elcsitítania. A sikertelen attrakcióját követően inkább ő is beszélgetésbe kezdett a Jobbik szimpatizánsaival.

Inotay Gergely is üdvözölte a hölgyet az utcafórumon, ami szerinte ismét bizonyíték arra, hogy az ellenzéki összefogás minden ember képviseletében hisz.

Azért vagyunk köztetek, mert lentről, a kisemberek nézőpontjából szeretnénk megvalósítani a változást

 - emelte ki a civil jelölt, aki Jakabhoz hasonlóan tanárként tevékenykedett egészen két évvel ezelőttig, így pontosan ismeri a kisemberek problémáját. Inotay George Orwell Állatfarm című regényéhez hasonlította a magyarországi élethelyzetet.

Ha valakit a rendszerváltás előtt hibernáltak volna, majd most keltenék fel, vajon mit tapasztalna? Oroszország, Kína, keleti nyitás, a nyugat a gonosz

- szemléltette egy sci-fibe illő példával Inotay az elmúlt 30 év elkeserítő stagnálását. Kifejtette, hogy Rétvári Bencével ellentétben ők nem elmondani akarják a dolgokat, hanem megkérdezni a választóktól, mit szeretnének.

Nekünk ez lenne a koncepciónk. Azért vagyunk ma itt, hogy beszélgessünk, hogy nektek mi lenne a jó, mit szeretnétek, hogy Őrbottyánban mi lenne a legfontosabb probléma. Mi innen szeretnénk indulni 

- ismertette a jelölt mire fog törekedni a győzelme esetén, hiszen egy választókerület nem arról szól, hogy a képviselője kitalálja mit szeretnének a választók, hanem arról, hogy meghallgassa őket és az alapján döntsön.