Ízlelgessük: Fico szerint "Magyarország külügyminiszterének szent igaza van mindenben, amit mond"

Ízlelgessük: Fico szerint "Magyarország külügyminiszterének szent igaza van mindenben, amit mond"

A balos-populista kormányfő jól láthatóan Orbán és Szijjártó kegyét keresi, de ez már bőven az ízléstelen szint.

Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint "Magyarország külügyminiszterének szent igaza van mindenben, amit mond" - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Illés Boglárka idézte a baloldali-populista Robert Ficót, aki a szlovák közszolgálati rádióban azt mondta:

"Nem akarok belemenni a vitáknak abba a fajta eszkalációjába, amit ma látunk Magyarország és az Európai Unió között. Ezt tényleg nem akarjuk. De Magyarország külügyminiszterének szent igaza van mindenben, amit mond"

- tette hozzá már-már szolgaian Fico az MTI beszámolója alapján.

"Egyetértek Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szavaival, miszerint az Európai Bizottság teljesen magára hagyta a tagállamokat, és nem nyújt megfelelő segítséget az energiaellátás biztosításában. Nekünk kell egyénileg tárgyalnunk Ukrajnával, Oroszországgal és más országokkal" - fogalmazott az államtitkár bejegyzése szerint a szlovák kormányfő.

Az Orbán Viktorral pazar viszonyt ápoló Ficónak vagy Szijjártónak ilyenkor valamiért nincs baja az EU nyújtotta lehetőségekkel, és nem is olyan fontos számukra az önálló, szuverén állam.

A korábban magyargyűlölő szólamokat is hangoztató miniszterelnök látványosan a szintén populizmussal operáló Orbánék kegyét keresi, de ez már egészen ízléstelen szint.

Ízlelgessük újra: "szent igaza van mindenben, amit mond".

De a szlovák kormányfőt ért sajnálatos merénylet idején azért Orbán mellett Szijjártó is túldicsérte Ficót, amikor azt írta:

Nagy szükség van Robert Ficora a szlovák és az európai politikában.

(Címlapkép: Szijjártó Péter és Robert Fico - Facebook)