Jakab Péter: "A lehető legvisszataszítóbb dolog a veszélyhelyzet leple alatt leépíteni a kórházat"

Jakab Péter: "A lehető legvisszataszítóbb dolog a veszélyhelyzet leple alatt leépíteni a kórházat"

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádió-kinyilatkoztatásában azt is megüzente, hogy a kormány egyetlen egy betegről sem mond le. Jakab Péter ezt az állítást a "vírus elleni küzdelem talán legnagyobb hazugságának" nevezte videóüzenetében. A Jobbik elnöke felidézte: amikor 36 ezer ágyat ürítenek ki, akkor nem tesznek mást, mint 36 ezer potenciális betegről mondanak le. Hozzátéve, köztük volt olyan beteg is,

aki hazaküldése után 12 órával az életét vesztette.

"Innentől kezdve minden felelősség Magyarország miniszterelnökéé, hiszen minden hatalom felett ő rendelkezik. Minden egyes elveszített emberélet Orbán Viktor felelőssége"

- szögezte le a politikus.

A Jobbik továbbra is arra szólítja fel a kormányzatot, ha új kórházi ágyakra van szükség, akkor ne a betegeket küldjék haza az intézményekből, hanem vonják be járványkórházként Mészáros Lőrinc és Tiborcz IStván szállodáit.

Jakab Péter ezután kitért a háttérben zajló kórházi reformra is. Emlékezetes, legutóbb a tegnapi Kományinfón beszélt erről a lehetőségről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. A kormánypárti politikus leszögezte, a válság is megmutatta, hogy újra kell gondolni a kórházak finanszírozását.

"Ahol 50 vagy 60 százalékos kihasználtságon működnek az ágyak, akkor lehet, hogy ott jobb lenne, ha az ellátás jobb minőségű ágyakon működne, jobb és újabb gépek lennének és felesleges egy olyan kapacitást fenntartani, amit a betegek száma nem indokol"

- magyarázta a miniszter, sőt, még azt is felhozta, hogy

"a szocialista kormány az egészségügyben nagyon sok bűnt követett el, de az ágyaknak a leépítése, vagy az ágyszám meghatározása orvosszakmai kérdés".

"A lehető legvisszataszítóbb dolog a veszélyhelyzet leple alatt leépíteni a kórházat akkor, amikor fejleszteni kéne a kórházi ellátást, és a kórházi kapacitást"

- reagált a titkolt kórházi reformra a Jobbik elnöke.

A pártelnök végül megismételte pártja eddig álláspontját arról, hogy a május 4-ei érettségi vizsgák helyett megajánlott jegyeket kel adni a diákoknak. 

Ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor a vírus elleni küzdelem talán eddigi legnagyobb hazugságát mondta el: állítása...

Közzétette: Jobbik Magyarországért Mozgalom – 2020. április 24., péntek