Jobbik: A magyarok helyett ismét Orbán döntött a köztársasági elnök személyéről

Jobbik: A magyarok helyett ismét Orbán döntött a köztársasági elnök személyéről

A konzervatív párt szerint a magyar nemzeti érdekek helyett most is a saját érdekeit tartotta szem előtt a fideszes miniszterelnök.

A magyar emberek helyett ismét Orbán Viktor döntött a köztársasági elnök személyéről! – kifogásolta csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok. Úgy folytatják:

A csalhatatlanság a zsarnokok betegsége – kommentálhatnánk egy mondattal a hírt. A Jobbik az egyetlen parlamenti párt, amely sok éve következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a magyar embereknek kell megválasztaniuk, hiszen az csak így képviselhet minden magyar embert, csak így testesítheti meg a nemzet egységét.

A konzervatív párt felidézte, nemrég alaptörvény-módosítást és rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek a témában.

"Úgy tűnik azonban, hogy még az egészen Orbán Viktorig gyűrűző kegyelmi ügy néven elhíresült gyalázat sem volt elég a miniszterelnök számára, hogy végre elgondolkodjon, és a magyar nemzeti érdekek helyett most is a saját érdekeit tartotta szem előtt"

– tette hozzá a Jobbik-Konzervatívok.

Friss hír ugyanis, hogy ma a kormánypártok megnevezték államfőjelöltjüket Sulyok Tamás személyében. A Fidesz EP-listavezetőnek pedig Deutsch Tamást indítja.

Mi, Jobbik-Konzervatívok továbbra is valljuk, az egy nemzeti minimum, hogy ne Orbán egy személyben döntsön az államfőről, hanem egy, a nép által választott köztársasági elnökre lenne szüksége az országnak, akit közvetlenül a magyar embereknek kell megválasztaniuk, és aki valóban – a nemzet egységét megtestesítve – minden magyart képviselhet

– emelte ki az ellenzéki párt.

"Közvetlen államfőválasztást, normális Magyarországot!" – hangsúlyozta a Jobbik.

(Címlapkép: Orbán Viktor / Facebook)