Jobbik a pedagógus-tüntetésről: világossá kell tenni, hogy sem tanárok, sem diákok nélkül nincs jövő

Jobbik a pedagógus-tüntetésről: világossá kell tenni, hogy sem tanárok, sem diákok nélkül nincs jövő

Országszerte több helyen, összesen tizenöt városban, köztük Budapesten tüntetnek csütörtökön az oktatás áldatlan helyzete és a pedagógusellenes státusztörvény ellen. Élő közvetítések várhatók.

Ahogy az Alfahír is beszámolt összesen tizenöt városban tüntetnek a fideszes oktatáspolitikát szimbolizáló bosszútörvény ellen. A Tanítanék Mozgalom valamint Molnár Áron „noÁr” szervezésében, az Egységes Diákfront támogatásával tartanak ma 17 órától öttől demonstrációkat Budapesten, Miskolcon, Szegeden, Pécsen, Debrecenben, Egerben, Veszprémben, Dunaújvárosban, Sopronban, Szombathelyen, Szolnokon, Nagykanizsán, Szekszárdon, Szentesen és Balassagyarmaton.

Lukács László György a Jobbik-Konzervatívok alelnöke és frakcióvezetője a miskolci demonstrációról jelentkezett be.

Világossá kell tenni, hogy tanár nélkül nincs jövő – hozzáteszem gyorsan, hogy diákok nélkül sincs. Ezt skandálják az emberek, és ezt gondolja a Jobbik-Konzervatívok is.

Hozzátette: a pedagógusok státusztörvény helyett tisztességes, normális béreket érdemelnek, a diákok pedig lenézés helyett megbecsülést érdemelnek. Rámutatott: hogy tanárok és diákok, vagyis kiművelt emberfők nélkül nincs magyar jövő.

A mai tüntetés egyébként párfüggetlen, civil rendezvény – hangsúlyozta a jobbikos politikus, ezért az ellenzéki párt nem poltikai célból, hanem szolidaritásból vesz rajta részt.

MLukács emlékeztetett, hogy Magyarországon az oktatásban dolgozók annyira alulfizetettek, hogy bizonyos közszereplők, többek között Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve Novák Katalin köztársasági elnök is arról beszélt, hogy nem szeretne olyan kevés pénzből élni, mint egy pedagógus.

A Jobbik-Konzervatívok kiállt és mindig is ki fog állni a pedagógusok mellett!

– hangsúlyozta az ellenzéki párt elnökhelyettese.

A tömeg a Centrum áruháztól a Városháza térre vonult, és a Városháza előtt folytatódik a demonstráció, ahonnan élőben közvetít az N1TV.

Elkezdődött a Tanítanék Mozgalom élő közvetítése.

A rendőrség "Tüntessen Békésen" feliratú szórólapokat terjeszt az eseményen.

(Címlapkép: Alfahír)