Jobbik-Konzervatívok: Ha megvalósul a kormány terve, akkor Magyarországon minden huszadik ember ázsiai vendégmunkás lesz

Jobbik-Konzervatívok: Ha megvalósul a kormány terve, akkor Magyarországon minden huszadik ember ázsiai vendégmunkás lesz

Az ellenzéki párt szerint Orbánék terve az, hogy félmillió embert telepítsen Ázsiából Magyarországra. Ez két és félszer annyi, mint Debrecen lakossága.

Ez a tömeg két és félszer annyi, mint Debrecen teljes lakossága. Ha megvalósul a kormány terve, akkor Magyarországon minden 20-dik ember Ázsiából hozott munkás lesz – írták a jobbikosok.

Szerintük ez a magyar bérek további romlásához vezet:

A félmillió olcsón dolgozó külföldi le fogja szorítani a béreket, ami megakadályozza, hogy a magyar emberek legalább annyit keressenek, mint az európai átlag.

A Jobbik-Konzervatívok szerint nem félmillió külföldire van szükség, hanem olyan gazdaság- és oktatáspolitikára, amely nem a mindenkinél olcsóbb munkabérre akarja építeni Magyarország jövőjét.

A párt jelenleg aláírásgyűjtést folytat, hogy nyomatékosítsák a kormány számára: Magyarországon normális bérekre van szükség a normális élethez.

(Címlapkép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (b) fogadja Csin Kang kínai államtanácsos, külügyminiszter Pekingben 2023. május 15-én. MTI/KKM)