Hoppá! Közpénzérzékennyé vált a milliárdokat eltüntető Fidesz

Reméljük, így marad. Ha nem, akkor szánalmas.

Szombat reggelre valamiért hiperérzékennyé vált a Fidesz és sajtója a közpénzekre - ami alapesetben természetesen nem lenne baj, és kezdhették volna hamarabb is, mondjuk úgy 8 éve -, de ezt is olyan fideszesen (értsd: szarul) csinálták.

Történt ugyanis, hogy kiszivárogtatott videorészlet híján abból voltak kénytelenek "cikket" faragni az Origón, hogy Szávay István és Staudt Gábor lemondásukat követően miért január 31-én váltak meg a parlamenti mandátumoktól.

(Zárójelben, Staudt Gábor kapcsán a propagandalap megint azt írja, hogy gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt távozott, holott ezért a hazugságért már korábban pert nyert a portállal szemben a jobbikos politikus. Szávay István pedig nemrég jelezte, tiszteletdíját jótékony célokra ajánlja fel).

Az Origo és/vagy a Rogán Antal-féle propagandaminisztérium mindenesetre 10 millió forintot keres most a Jobbikon, amiért a két képviselője január 31-én adja vissza ténylegesen a mandátumot - egyébiránt a sietségre nem volt okuk, az Országgyűlés Mentelmi bizottsága csak február 12-én fogja egyáltalán igazolni a két új jobbikos honatya, Bencsik János és Csányi Tamás mandátumát.

Mindenesetre ez a közpénz nem eltűnt, és legalább ugyanolyan jogosan kapták meg, mint mondjuk az a 14 kormánypárti politikus, akik 2018-ban egy percet sem szólaltak fel a parlamentben - például Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató vagy éppen a sokáig túlélő Farkas Flórián.

Nahát! Orbán megtakarításai elérték az 1 milliót!

Nyilvánosak az országgyűlési képviselők tavaly év végi vagyonnyilatkozatai, megnéztük a legismertebb politikusok benyújtott önbevallását. Orbán Viktor félretett 450 ezret. Rogán Antal félretett 35 milliót. Kövér László harmadik neve: Csaba. L. Simon László 30 milliót vág zsebre földbérleti díjból. Lázár János eladott egy műtárgyat és vett egy lakást.

De ha már közpénz "erkölcstelen" felhasználása, a Fidesz éppenséggel érzéketlen maradt, amikor az állami tulajdonban lévő MVM több mint 500 millió forint közpénzt ajándékozott az álcivil CÖF-nek, vagy amikor a szintén állami tulajdonban lévő HungaroControl több mint 300 millió forinttal dobta meg a szintén álcivil Szövetség a Nemzetért Alapítványt.

Persze, a parlamentben is vannak közpénzhuszárok, gondolhatunk itt Farkas Flóriánra, Bánki Erikre, vagy éppen az uniós költségvetést is megkárosító Simonka Györgyre (mindhárom Fidesz).

S ha már a Fidesz 10 millió forintot visszakövetel a Jobbiktól, akkor mi üzen Tiborcz Istvánnak? Emlékezzünk csak a miniszterelnök vejének 13 milliárdos uniós támogatására, amelyet Brüsszel a szabálytalanságok miatt követel vissza a magyar államtól, még ha ennek Polt Péter ügyészsége nem is örül annyira.

Mielőtt életbe lépne a törvény, gyorsan módosítják a rendeletet, hogy Mészárosnak és Tiborcznak jó legyen

Rohamtemóban döntött arról a keszthelyi képviselőtestület arról, hogy kiemelt fejlesztési területté nyilvánítotja a befektetők által hasznosítható vízparti részeket. A sietség nem véletlen: hamarosan hatályba lép az új Balaton-törvény. A keszthelyi eset egyben példa arra is, hogyan lehet kijátszani az új törvényt a többi között azért, hogy a miniszterelnöki vej, Tiborcz István és az első számú hazai milliárdos, Mészáros Lőrinc köre kedve szerint építkezhessen - írja a 24.hu.

És akkor képzeljük el, mi lenne, ha a magyar adófizetők pénzéből 125 milliárd forint nem tao-támogatásként landolna a fideszes politikusok, Fidesz-közeli vállalkozók által vezetett sportkluboknál. Hátha vasárnap erről is olvashatunk a Fidesz közleményében. Vagy nem.