Politikatörténeti Guinness-rekord: ennyi sajtópert még senki sem nyert 10 nap alatt, mint a Jobbik

Helyreigazítás, helyreigazítás hátán.

"Bebizonyosodott, hogy a gyűlölet pártja, a Fidesz, 2008 óta az összes kampányában tudatosan mások bemocskolására, az emberek szembefordítására és hazug ellenségképek gyártására törekedett"

- hangsúlyozta az ellenzéki képviselő, a George Birnbaum - a 2017-ben elhunyt, a korábban a Fidesz kampánytanácsadójaként tevékenykedő Arthur Finkelstein egykori üzlettársa - által a svájci Magazin című lapnak adott interjújára utalva. Ebben a kampányguru részletesen beszámolt a Finkelstein által kidolgozott, és a Fidesz által is alkalmazott, aljas módszereken alapuló kampánymetódusáról.

Szilágyi György hangsúlyozta, hogy ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz tudatosan csapta be az embereket az elmúlt 10 évben,

"kitalált álhírek révén, a közmédiát és 2010-től kormányzati hatalmát felhasználva".

A honatya szerint a kormánypárt mára olyan gyűlöletet honosított meg Magyarországon, ami barátokat, családokat és a társadalom széles rétegeit fordította egymás ellen.

Szilágyi elmondta: az elmúlt években, az ellenzék legerősebb pártjaként, a Jobbik is a Birnbaum által vázolt gyűlöletkampány egyik fő célpontja volt, és mai napig ugyanolyan szenvedő alanya, mint a magyarság egésze.

"De nem hagytuk annyiban a mocskolódást: közel 200 sajtópert nyertünk a fideszes kamumédia ellen"

- hangsúlyozta a jobbikos politikus, majd hozzátette, hogy az ellenzéki párt egy újabb rekordot is felállított:

2019 első 10 munkanapja alatt 8 pert nyertek az álhírekkel operáló narancsos sajtó ellen.

A TV2 és a Ripost ellen három-három, a Magyar Időkkel és a Lokállal szemben pedig egy-egy győztes jogi procedúrát tudhat maga mögött a Jobbik.

Szilágyi György rámutatott ugyanakkor, hogy a fake news természete sajnos olyan, hogy a hazugságok kipattanásakor a figyelem középpontjában vannak, ám a helyreigazításokat már közel sem élvezi akkora érdeklődés. Az ellenzéki honatya arra is hozott példákat, miről mondta ki a bíróság, hogy egyértelmű kitaláció volt:

A párt képviselője elmondása szerint ugyanakkor a jogi diadaloknak sajnos nem sok visszatartó ereje van, a fideszes médiagépezet továbbra is hangoztatja a már cáfolt álhíreit, például, hogy a párt volt elnöke, Vona Gábor homoszexuális, illetve éltette az iszlámot.

"A fideszes pártsajtó ugyanúgy maffiaszerűen működik, mint Orbán Viktor irányítása alatt az egész ország"

- mondta Szilágyi, állítását pedig a köztévé tegnapi, nagy port kavart Lomnici-megszólalással támasztotta alá, ahol a kormánypárti "szakértőnek" egyértelműen a szájába adta a riporter, hogy miket kell mondania.

A Jobbik képviselője úgy érzékeli, hogy a magyar társadalomnak egyre inkább kezd elege lenni ebből a fideszes tempóból, és reméli, hogy ez hamarosan meghozza az ország közéletében a régóta esedékes változást.

Arany Pinokkió-díj: fideszes propagandistákat tüntetett ki a Jobbik

Arany Pinokkió-díjat adott a Jobbik olyan fideszes médiumoknak és újságíróknak, akik szerintük folyamatosan hazug kormánypropagandát folytatnak. A díjakat a legnagyobb ellenzéki párt szokásos Rágalominfó nevű sajtótájékoztatóján jelentette be, amit külön a fideszes sajtónak tartanak azért, hogy ne a fontos ügyekben tartott sajtótájékoztatókat zavarják meg a habonyi propaganda kérdéseivel.