Megérte Karácsony Gergelynek több mint 105 millió forintért hirdetnie a Facebookon saját magát?

Megérte Karácsony Gergelynek több mint 105 millió forintért hirdetnie a Facebookon saját magát?

S nemcsak azért, mert tegnap ideiglenesen leállt a techóriás szolgáltatása, hanem például amiatt is érdekes a címben hivatkozott kérdés, mert végsősoron Dobrev Klára nyerte az előválasztás első fordulóját - miközben a DK jelöltje csak a harmadát költötte Facebook-hirdetésekre. 

Arról már az Alfahír is közölt több anyagot, hogy Karácsony Gergely a többiekétől eltérő kampánystratégiát választott, és nem az emberekkel való személyes kapcsolatfelvételre, hanem a közösségi médiatérben való szereplése tette a hangsúlyt.

Karácsony egy hónap alatt egy budai lakás árából, több mint 71 millió forintból hirdette magát

Egészen félelmetes módon használja ki Karácsony Gergely azt, hogy az ellenzéki előválasztáson minden kontroll nélkül költhet mindenféle pénzeket. Az MSZP-P-LMP által támogatott miniszterelnök-jelölt nem hagyományos kampányt folytat, legalábbis nem a klasszikus door to door módszer szerint készül az előválasztásra, inkább a közösségi médián keresztül és óriásplakátokon próbálja megszólítani a választókat.

Ám, ha egy politikus meg akarja spórolni az országjárást, ahhoz nagyon sok pénz kell. 

A Facebook Hirdetéstár-jelentése alapján kiderül, hogy az MSZP-P-LMP jelöltje az elmúlt három hónapban több mint 105 millió forintból kampányolt a Facebookon. Több mint kétszer annyi pénzt költött magára, mint a többiek összesen.

S mivel ez nem egy hivatalos országgyűlési választás volt, így azzal sem kell elszámolnia, honnan és kitől volt ennyi pénze Karácsony Gergelynek a kampányára.

Egyébként a 444.hu mai gyűjtése emellé hozzáteszi, Karácsony Gergely az előválasztásra készülve több mint 2000 hirdetést vásárolt ezért a jókora összegért, ami szintén jóval több, mint amennyiért bármelyik másik jelölt hirdetett. Egyébként a portál gyűjtése alapján az előválasztás hetében is úgy szórta a milliókat a főpolgármester, mintha nem lenne holnap.

E szerint a lista:

  1. Karácsony Gergely: 32 704 609 forint
  2. Dobrev Klára: 10 340 754 forint
  3. Jakab Péter: 3 149 156 forint
  4. Márki-Zay Péter: 931 112 forint
  5. Fekete-Győr András: 626 196 forint