Kecskemét újra az ukránoktól hangos: most egy temetőt vertek szét

Kecskemét újra az ukránoktól hangos: most egy temetőt vertek szét

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy ukrán állampolgárt, aki több sírt is szétvert a helyi temetőben.

A rendőrségi közlemény szerint az elkövetőt, egy 24 éves ukrán nőt még a temetőben elfogták az egyenruhások, miután kedd délután bejelentést kaptak arról, hogy több sírt is megrongált.

A nyomozás adatai szerint az ukrán állampolgár négy sírban tett kárt.

Volt, amelyiken a virágokat, valamint a mécseseket törte össze és dobálta szét, de akadt olyan nyughely is, ahol a síremlék kőből készült elemeit törte össze.

Kecskemét és az ukrán állampolgárok kapcsolata az utóbbi időben többször szerepelt a hírekben, miután az önkormányzat és a kormány jelentős értékű beruházásba kezdett azért, hogy több száz külföldi vendégmunkásnak adhassanak otthont a városban (az ügy kezdetéről itt, az újabb szállóról itt, a fideszes holdudvar üzleti hasznáról pedig itt írtunk).

Az ukránok mellett szerbeket, bolgárokat, törököket is várhatnak a kecskemétiek. A város korábban alig 127 munkásférőhellyel bírt, ezt 827-re bővítik, a Szemereyné Pataki Klaudia polgármester által vezetett fideszes önkormányzat 509 millió forintot költött erre a célra az adófizetők pénzéből.

Kecskeméten a DK, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Jobbik mellett a Mindenki Magyarországa Mozgalom is Lejer Zoltánt, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület jobbikos polgármesterjelöltjét támogatja az októberi önkormányzati választáson, míg a Fidesz a jelenlegi polgármestert indítaná újra.