Kétszeresére emelné a családi adókedvezményt a Jobbik alelnöke

Kétszeresére emelné a családi adókedvezményt a Jobbik alelnöke

A családtámogatások nagy része nem követi az inflációt, így a családi adókedvezmény összege is jellemzően évek óta változatlan - érvelt Z. Kárpát Dániel, aki hamarosan benyújtja az ezt célzó legújabb javaslatot.

Duplázzák meg a családi adókedvezmény összegét!

- sürgeti csütörtöki sajtóközleményében Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik-Konzervatívok alelnöke a javaslattal kapcsolatosan kifejtette: "új esztendő kezdődött, és meg is érkeztek az első hírek az árak újbóli emelkedéséről, legyen szó banki költségekről, telefonszámlákról vagy éppen a gyermeknevelési cikkekről."

Eközben viszont a családtámogatások nagy része nem követi az inflációt, így a családi adókedvezmény összege is jellemzően évek óta változatlan. 2011-től ugyanannyit, 10 ezer forintot kap egy egy gyermeket nevelő család, míg egy háromgyermekes is ugyanúgy gyermekenként 33 ezret, miközben az infláció kíméletlenül elpárologtatta ennek vásárlóértékét!

- érvelt a jobbikos országgyűlési képviselő, hozzátéve:

"Amit 2011-ben 10 ezer forintért tudtunk megvásárolni, arra ma több mint 17 ezer forintot kell elkölteni, tehát abszolút indokolt lenne megfogadni a Jobbik-Konzervatívok javaslatát, és megduplázni a családi adókedvezmények összegét, valamint inflációkövetővé tenni az egész rendszert."

"Az ezt célzó legújabb javaslatunk rövidesen a Parlament előtt lesz, és részünkről akár már jövő héten elfogadható - ígérte Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik nem először fogalmazza meg erre vonatkozó javaslatát, ugyanis a konzervatív párt szerint már korábban is látható volt, hogy a családi pótlék értékének kétharmada elpárolgott 2010 óta, köszönhetően a Fidesz és az Orbán-kormány tétlenkedésének.

(Címlapkép: Pixabay)