Kiderülhetett, kinek akarta Orbán megszerezni a Spart: Tiborcznak

Kiderülhetett, kinek akarta Orbán megszerezni a Spart: Tiborcznak

Sajtóértesülések szerint Tiborcz István lehetett az, aki meg akarta venni a magyarországi Spart. Olyannyira, hogy még Orbán is felkereste ezért a Spar elnök-vezérigazgatóját. A BDPST Group tagad.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök az osztrák tulajdonú SPAR elnök-vezérigazgatójának, Hans Reischnek azt mondta, hogy “egyik rokona megvásárolná a Spar magyarországi, kiskereskedelmi láncnak a 30 százalékos tulajdonrészét.”

Ennyit arról a hazugságról, hogy Orbán nem foglalkozik üzleti ügyekkel.

Az ügyben Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke próbára is tette az Integritás Hatóságot a Spar einstandolásának ügyében. A Jobbik alelnöke, Lukács László pedig feljelentést tett.

A Telex most szemlézte a VSquare üzleti hírlevelét. Ebből az derült ki, hogy nemrég Orbán Viktor veje, Tiborcz István megpróbálta megvenni a magyarországi Spart. Ráadásul a lap szerint nem ő volt az egyetlen jelentkező. Korábban a Corvinus-botrányt kirobbantó Rahimkulov család is ezzel próbálkozott.

Mindent és mindenkit einstandolni akarnak

Hans Reisch vezérigazgató korábban nem nevezte meg az Orbán-rokont. Azonban a VSquare magyar forrásokra hivatkozva azt írja, hogy

a Spar-vezér által emlegetett vételi ajánlat mögött Tiborcz István, Orbán Ráhel férje, a miniszterelnök milliárdossá vált veje áll.

Tiborcz István cége a BDPST Group már meg is szólalt az ügyben. Állásfoglalásukban azt írják: „Sem a BDPST Group, sem tulajdonosa, Tiborcz István nem tervezett és nem is tervez befektetni a SPAR kiskereskedelmi láncba”. Közleményük szerint “a múltban sem történt e tárgyban semmilyen ajánlattétel, vagy egyeztetés a részükről. Minden alapot nélkülöz ezzel ellentétes információ terjesztése”.