Titkolja a kormány, hogy tavaly hány kilakoltatást hajtottak végre

Azt állítják, hogy nincs róla adat.

Az ellenzéki képviselő külön szerette volna megtudni azt is, hogy tavaly hány nyugdíjas és hány 18 év alatti volt az utcára tett emberek között. A kormány részéről a választ jegyző Völner Pál röviden jelezte, hogy a kért adatok annyira részletesek, hogy erről a tárcának nincsen összesítése, csak az érintett szerveknek. Azt az államtitkár már kihagyta a válaszából, hogy az Igazságügyi Minisztériumnál ki lehet illetékesebb a kilakoltatások ügyében.

Ezután jött a szokásos múltidézés, a válaszadással megbízott kormánypárti politikus felsorolta a szocialista kormányok devizahitelezéssel kapcsolatos bűneit, majd a 2010 utáni vezetés intézkedéseit méltatta, utalva arra, hogy a Fidesz megoldotta a devizahitelezéssel kapcsolatos problémákat.

Trócsányi Lászlóék bankot képviselnek a devizahitelesek ellen

A lap birtokába olyan dokumentumok kerültek, amelyek szerint az igazságügy-miniszter irodája legutóbb egy devizaalapú autóhitel-szerződés miatt indult perben járt el a bíróságon a pénzintézet érdekében.A Magyar Nemzet arra a pikáns tényre is felhívja a figyelmet, hogy a devizahitelesekre irányadó törvénycsomagot korábban éppen az igazságügy-miniszter nyújtotta be a parlamentnek, amely el is fogadta.

Röviden kitért ezután arra is, hogy szerinte mi lett volna, ha nem rajtuk múlik a folytatás. A bankok zsebét tömő kormánypártok képviselője szerint, ha az ellenzéken múlt volna, akkor magasabb lenne ma a törlesztőrészlet, több maradt volna a bankoknál.

Az írásbeli válaszban tehát volt elmúltnyolcévezés, bezzegfideszezés, milettvolnázás (sorosozás nagy meglepetésre nem), csak egy dolog nem derült ki: az, hogy hány embert tettek az utcára saját lakásából 2018-ban.

Eszes Ádám