Kocsmai stílus: Orbán lerókázta Hadházyt - VIDEÓ

Kocsmai stílus: Orbán lerókázta Hadházyt - VIDEÓ

Az "ember, most jövök a templomból" után már azt hittük, nem lesz jobb, de Orbán ismét megcsillogtatta Felcsúton pallérozott nyelvét, amikor az őt faggató Hadházy Ákost sunyi, sompolygó, szőrét hullató, rossz, vidéki rókának titulálta. És ez az ember a miniszterelnökünk...

A történet azzal kezdődött, hogy Orbán Viktor hivatalos egyiptomi látogatása után nem egyenesen Budapestre repült haza, hanem tett egy 1000 kilométeres kitérőt az olaszországi Toszkánába, ahol Pisában szállt le. A probléma azzal van, hogy a fideszes miniszterelnök mindezt egy közpénzből fenntartott, állami repülőgéppel tette meg, ami utólagos számítások szerint 3-4 millió forintjába került az adófizetőknek. A legtöbb magyar ennyit kocsira sem költ.

Orbán viszont nem spórolt a pénzünkkel. Nem gondolta, hogy le fog bukni, de lebukott.

A repülésben is járatos Hadházy Ákos független képviselő utánajárt az esetnek. Ő derítette ki, hogy a miniszterelnök magánügyben, családlátogatásra ment Toszkánába, hogy meglátogassa Ráhel lányát.

Tehát az Orbán család érdekében történt az a mintegy 4 millió forintos kitérő, azzal kapcsolatban viszont a mai napig sumákolnak, hogy konkrétan ki adott parancsot a pilótának.

Hadházy a Parlament folyosóján kérdezte fel az előle bujkáló Orbán Viktort: iskolai folyosói, vagy inkább kocsmai szintű választ kapott.

Az ellenzéki képviselő korábban több hivatalos csatornán is feltette ezt az egyszerű kérdést, de mindenhol falakba ütközött, ezért most odasétált a folyosón bandázó miniszterelnökhöz és megkérdezte: "ki adott rá utasítást, hogy Toszkánába repüljenek?"

Sunyi alak, hát most mondd meg... nézzétek meg... komolyan mondom, és maga egy képviselő?

– mondta Orbán olyan stílusban és hanghordozással, mintha egy gimis házibuli sokadik órájában lenne.

A mellette álló egyéb fideszesek – köztük az akkumulátorgyáras Szijjártó – egymás szavába vágva szólogattak be a főnöküket számon kérő ellenzékinek. "Képviselők vagyunk, hát vegyük komolyan magunkat" – mondta cinikusan vigyorogva Szijjártó Péter. "Apám azt mondta, hogy nem kérdeztem, ütöttem..." – reagált a szituációra Szűcs Lajos fideszes gombnyomogató. Hadház Ákos nem vesztette el a hidegvérét: ha már nem válaszolnak, legalább azt mondják meg, hogy hogyan tudhatja meg – tudakolta.

Orbán ekkor belendült:

...mindig hazudozik, mindig sunyi, mindig sompolyog, mint egy szőrét hullató, rossz, vidéki róka.

Ez után az egyik túlbuzgó fideszes a gazdája védelmére kelt, és fizikailag ellökdöste a kíváncsiskodó ellenzékit.

Na, ez ma a politikai kultúra Magyarországon! Ilyen emberek uralkodnak rajtunk, és ezt hagyjuk.

(Címlapkép: Hadházy Ákos/facebook videó)