Orbán nyomdokaiba lépett a fideszes Kovács Sándor: "Boldog karácsonnyal" reagált a birtoka ügyében indított nyomozásra

Orbán nyomdokaiba lépett a fideszes Kovács Sándor: "Boldog karácsonnyal" reagált a birtoka ügyében indított nyomozásra

Kedden írtunk arról, hogy a nyírségi NER-kiskirályként számon tartott Kovács Sándor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást.

Költségvetési csalás: fideszes országgyűlési képviselő körüli pénzek miatt indult nyomozás

Bár gyanúsítottat még nem hallgattak ki, de már felderítési szakaszban van egy nyomozás, aminek érintettje lehet egy fideszes parlamenti képviselő - számolt be a 24.hu. A lap azt írja, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt.

A gyanú szerint

a kormánypárti politikus családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások, és az összegeket hivatalosan nem az országgyűlési képviselő kapta, a pénzekből mégis az ő telkén épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”.

Kiderült az is, hogy a brüsszeli forrásokból felhúzott épületekről sem mondott igazat Kovács, amikor az újságíróknak azt hangoztatta, semmi köze a turisztikai létesítményekhez, ő csak telket adta, hogy fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen. Azt állította, hogy a felépítmények az uniós pénzek nyerteseinek tulajdonában vannak, ám a szóban forgó telek tulajdoni lapján tulajdonosként csupán Kovács és az édesanyja volt feltüntetve.

A 24.hu szerdán elérte Kovácsot, aki nem akarta kommentálni a hírt, arra a kérdésre, hogy értesült-e a nyomozásról, mindössze ezt válaszolta a portálnak:

Én arról értesültem, hogy karácsony közeledik, és önnek, a családjának és a szerkesztőségük minden egyes tagjának áldott, békés, vírusmentes ünnepeket kívánok, és boldog új évet!

Kovács Sándor ezután egyszerűen letette a telefont.

A Géberjén környékén élők által csak helyi "Döbrögiként" emlegetett Kovács családról, pontosabban Kovács Sándorról mi is többször írtunk.

"Ne keressék a polgármestert a hivatalban, mert oda ritkán jár be"

Ezek a látványberuházások, amit a Jót, s Jól Egyesület sorra nyer, leginkább egy bizonyos család, a Kovács család érdekeit segíti. Az itt élők többségének nincs semmilyen haszna ebből. - mondta az Alfahírnek Földi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos képviselője.

A sorozatos botrányokba keveredő fideszes politikus legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet szeptemberben, amikor megakadályozta, hogy egy 73 éves géberjéni lakos lekeríthesse a 10 éve saját tulajdonában lévő területét. Mindezt azért, mert vélhetően saját célra akarja használni, fittyet hányva arra, hogy az magántulajdonban van.

A fideszes Kovács Sándor most egy magánterületre tenné rá a kezét, a 73 éves tulajdonos kerítéssel védené tulajdonát

Az utóbbi időben többször is felbukkant a sajtóban Kovács Sándor neve. A Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselőjéről először az derült ki, hogy 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások a birtokán, később pedig az is kiderült, hogy pár év alatt 1000 millió forintnyi közbeszerzést nyert a nyírségi NER-kiskirály képviselő barátja is.

Földi István szerint Simonka mellett Kovács mentelmi jogának felfüggesztését is kérhetné Polt Péter

Földi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos képviselője lapunknak elmondta, megérti Kovács Sándor jókívánságait, csakhogy a 24.hu nem igazán ezért kereste meg. Szerinte a fideszes képviselő egy nagyon gyenge politikai húzással próbálta a kérdéseket elhárítani. Hozzátette, 

"Én is boldog karácsonyt kívánok neki, bár akkor lenne a legboldogabb, hogyha Simonka György mellett az ő mentelmi jogának felfüggesztését is kérné Polt Péter. Ha már a legfőbb ügyész most úgyis ilyen "osztogatós" kedvében van, akkor még ezt is odarakhatná a fa alá, hogy igazán jól induljon a 2021-es év, hiszen Simonka mellett már Kovács Sándor is vállalhatatlan lett a Fidesz számára. Boldog karácsonyt és jó egészséget kívánok minden honfitársam számára!"