Futballistafeleség? Kubatov Gábor csörtéje Magyar Péterrel

Futballistafeleség? Kubatov Gábor csörtéje Magyar Péterrel

A kormánypárti bekötésű Fradi-elnök focistafeleséghez hasonlította Varga Judit NER-ből kiéneklő exférjét. De Magyar Péter reagált a támadásra.

Futballistafeleséghez hasonlította egy furcsa és nehezen megfejthető interjúban a renitens NER-es Magyar Pétert Kubatov Gábor, merthogy a „szerencsétlen” korábban Varga Judit férje volt. Fogalmazhatott volna úgy is a Fidesz pártigazgatója, Fradi-elnök, hogy tehát Magyar Péter Varga Judit férje volt, mindenki értette volna. Ehelyett alázásba kezdett, mondván, hogy

Magyar „mindig is egy kicsit amolyan futballistafeleség státuszban volt. Mégiscsak a felesége töltötte be az igazságügyi miniszteri posztot. Ebben a státuszban volt mindig, s azt gondolom, az a médiafelhajtás, ami jelenleg körülötte van, őt boldogítja”

– hidalta át logikai bakugrással az idilli múltat meg a bosszantó jelent.

Az elvitathatatlan Kubatovtól, hogy a futballista és a felesége szerkezetű társadalmi sejtet nálánál kevesebben ismerik jobban. Ezek szerint a képlet szociokulturálisan tipikus és leírható, kár, hogy nem folytatta az elemzést. Kérdés persze, hogy ha továbbmegy, akkor az FTC futballistáinak vagy a feleségeknek lenne kínosabb az eszmefuttatás? Talán még oda is eljutott volna a gondolatmenet, hogy Novák Katalin lemondása és a volt miniszterfeleség visszavonulása után Magyar dolga nem az ugatás lenne, hanem hogy átessen egy vak komondoron.

Az is kiderült mondandójából, hogy Kubatov az Üllői úti stadionból, meccsekről ismerte a házaspárt. Azonban kijelentette, Magyarral „öt szónál többet nem beszélt”. Ami „életszerű”, hiszen a Fradi játszott, Magyar pedig Fradi-drukker.

Miről is lehetett volna vele beszélgetni egy Fradi-meccsen 5 percnél tovább?

Varga viszont még a Fradinál is érdekesebb volt, mert a férjjel ellentétben „nekem Judit volt a kollégám, a párttársam, szerintem kiváló munkát végzett” – érzékeltette közöttük a különbséget. Az interjú azután arra futott ki, hogy mivel a „futballistafeleség” Magyar Péter „hülyeségeket beszél” a NER-ről, ezért „borzasztó károkat okoz a saját családjának”, pedig „az embernek a családjának mégiscsak előrébb kellene állnia a sorban”. Mi lesz így a gyerekeikkel? - tolmácsolta el végül aggodalmát Kubatov. És tényleg, nem lenne jobb Magyarnak inkább a komondor?

Magyar Péter válaszolt röviden Rogán Antal és egykori felesége kollégájának az interjújára. Azt írta Kubatovnak, hogy

„ezek szerint »futballistafeleségként« vezettem 200 milliárdos, 200 ezres ügyfélkörű állami céget, és voltam az Orbán-kormány diplomatája 8 évig olyan területen például, mint a Sargentini-jelentés. Szegény hazám. Hajrá, Fradi.”

Persze a hibátlan, sikert sikerre halmozó magyar és az ide szegődött külföldi futballisták hülyeségeket beszélő „oldalkocsijairól”, vagy „oldalbordáiról” sem kéne teljesen megfeledkezni.

(Címlapkép: Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd)