Letartóztatták a halálos balesetet okozó pakisztáni embercsempészt - vajon őt is elengedik majd?

Letartóztatták a halálos balesetet okozó pakisztáni embercsempészt - vajon őt is elengedik majd?

A rendőrök elől menekült, majd felborult egy afgán migránsokat szállító, francia rendszámú személyautó múlt héten Kiskunmajsa közelében egy harmadrendű úton. A balesetben két ember meghalt, a 20 éves sofőrt most letartóztatták.

Két ember meghalt és többen megsérültek, amikor felborult egy migránsokat szállító, francia rendszámú személyautó az 5409-es számú úton, Kiskunmajsa térségében csütörtök hajnalban – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök igazoltatni akarták a sofőrt, aki azonban nem állt meg, hanem továbbhajtott, majd egy kanyarban elvesztette az uralmát a kocsi fölött, kisodródott, nekicsapódott a szemközti árok falának, végül felborult.

A baleset következtében a hét afgán határsértőt szállító autó két utasa meghalt.

A baleset következtében ketten a helyszínen életüket vesztették, ketten súlyosan, míg hárman könnyebben sérültek. Az autót egy 20 éves, pakisztáni embercsempész vezette, aki afgán illegális bevándorlókat szállított.

A Kecskeméti Járásbíróság most elrendelte a halálos balesetet okozó pakisztáni embercsempész letartóztatását.

A férfi ellen több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés és halálos közúti baleset gondatlan okozása megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Miután elítélik, akár őt is szabadon engedheti a Fidesz-kormány, ha úgy döntenek.

(Címlapkép: Felborult személygépkocsi az 5409-es számú úton, Kiskunmajsa térségében 2023. október 12-én. MTI/Donka Ferenc)