Már egy hete működésbe kezdett, a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak még sincs nyoma

Már egy hete működésbe kezdett, a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak még sincs nyoma

Se e-mail-címe, se telefonszáma, ráadásul a Parlamentbe is csak ideiglenesen van bejelentve.

Habár már egy hete működik, de a költségvetésben még nem szerepel, és sem e-mail-címe, sem telefonszáma, sem pedig honlapja nincs az újonnan felállt Szuverenitásvédelmi Hivatalnak.

A fideszes ihletésű, Lánczi Tamás vezette hivatalt az rtl.hu próbálta megtalálni, de nem jártak sikerrel.

A portál először a honlapjukat kereste, de az nem létezett, ezért arra a budai címre mentek el, amit kidobott, de nem volt ott semmi. Sikerült azonban egy kis részsikert elkönyvelniük. A hivatalnak ugyanis létezik Facebook-oldala, ahol

azt írták, hogy a Kossuth tér 1–3. szám alatt működnek, ami nem más, mint a Parlament címe.

Igaz, az e-mail-címüket vagy telefonszámukat itt sem tüntették fel, és üzenetet sem lehet számukra küldeni.

Felidézendő, az Országgyűlés korábban arról is döntött, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatalra vonatkozó sornak február elsején meg kell jelennie az idei költségvetésben, de az még nincs ott. Az Orbán-kormány szerint azért, mert egyelőre a Pénzügyminisztérium által elfogadott ideiglenes költségvetés alapján működnek. Az RTL-nek azt is elárulták, hogy a hivatal címe csak ideiglenesen van a Parlamentben, és „állományának feltöltése folyamatosan zajlik”.

A hivatalnak a szuverenitásvédelmi törvény ágyazott meg, amelyről nem mellesleg civil szervezetek úgy gondolják, valójában egyfajta önkényvédelmi törvényről van szó, a célja pedig az, hogy mindennemű kritikus hangot elhallgattasson.

(Címlapkép: Lánczi Tamás beszédet mond 2018. május 9-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán)