Még az eddig ismertnél is többször helikopterezgetett Szijjártó Péter

Még az eddig ismertnél is többször helikopterezgetett Szijjártó Péter

Nagyon szeret a külügyér helikopterezni. Van, ami nem változik az évek során...

2020 óta már kilenc alkalommal utazott Szijjártó Péter az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) flottájába tartozó helikopterrel 2020 óta. Ezt a HVG360 adatigénylésére válaszolta a Külgazdasági és Külügyminisztérium - írja a Népszava.

Még az ukrán határig is helikopterezik Szijjártó

A portál azt követően kereste meg a külügyminisztériumot, hogy Szijjártó január 29-én arról posztolt, hogy helikopterrel utazik Ungvárra tárgyalni. A helikopterrel nem repült át Ukrajnába. A határtól autóval ment a szomszédos országba. Ám vissza ugyancsak légi úton ment dunakeszi otthonába, ahol jóbarátja, a katari külügyminiszter várta.

Eddig csak 5 helikopterezésről tudtunk

A 2020 óta eltelt időszakban csak öt esetről szerezhetett tudomást a nyilvánosság. A többi utazásról ugyan értesülhettünk, de az nem volt tudható, hogy Szijjártó Péter oda is helikopterrel ment.

Nem árulják el, mennyibe kerülnek Szijjártó helikopterezései - perelnek érte

A költségeket nem közölte a külügy, pedig a portál nyomatékosan, külön felhívta erre a tárca figyelmét. Mivel nem kapták meg a kért információkat, ezért perre mennek. Mindenesetre

kicsivel több mint 12 millió forintjába került az adófizetőknek a miniszter helikopterezése

saját becsléseik szerint.

(Címlapfotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Ilia Darcsiasvili georgiai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten 2024. február 16-án. - MTI/Máthé Zoltán)