Mészáros Lőrinc kinőtte Magyarországot: újabb nemzetközi céget alapított

Mészáros Lőrinc kinőtte Magyarországot: újabb nemzetközi céget alapított

A gázszerelőből lett milliárdos nem elégszik meg az építőipar meghódításával, más területen is szerencsét próbál. Lehet tippelni, hogy az ország egyik legnagyobb földesura ezúttal miből óhajt pénzt csinálni.

Mészáros Lőrinc éppen a választási kampányidőszak kellős közepén döntött úgy, hogy megalakítja a Talentis International Agriculture Investments Kft.-t, vagyis mezőgazdasági beruházásokra készül, méghozzá az ország határain kívül – derül ki az mfor.hu cikkéből. A portál tavaly augusztusban számolt be arról, hogy Mészáros a nemzetközi építőiparban is megvetné a lábát, akkor alapította meg a Talentis International Construction Investments nevű vállalkozását.

Strómanból földesúr és vállalkozó: Mészáros mezőgazdaságból gazdagodna

A Talentis International Agriculture Investments Kft. május 8-án alakult meg és május 15-én jegyezte be a bíróság. Központja a Váci utca 38. szám alatt található, ami a Mészáros-birodalom egyik fellegvára, főtevékenysége a vagyonkezelés. Ügyvezetője Gombai Gabriella, mint ahogy sok más Mészáros-cégé, tulajdonosa pedig a felcsúti milliárdos érdekeltségéhez tartozó Talentis Group Zrt.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mit és hol fognak külföldön beruházni a mezőgazdaságban, az viszont biztos:

Horvátország legnagyobb almatermelő vállalkozására már lecsaptak.

A Rabo d.o.o. vállalat a Talentis Agro Zrt., valamint az MKB Magántőkealap tulajdona. A Talentis Agróról annyit érdemes tudni, hogy Magyarország legnagyobb földterülettel rendelkező vállalatcsoportja,

nyilván ez is a felcsúti milliárdos birtokában van. A mezőgazdaság minden ágával foglalkoznak a növénytermesztéstől az állattenyésztésig, valószínű, hogy a nemzetközi – vagy inkább régiós – piacon is hasonló felállás megalapozása a cél.

Egy egész üzletlánc is becsúszhat

A hírek szerint Mészáros Lőrinc is megvenné a horvát Fortenovia céget.

Ez egy regionális élelmiszeripari gigacég, többek között a legnagyobb horvát bolthálózat, a Konzum is ehhez tartozik.

(Címlapkép: MTI Fotó, Beliczay László)