Mi folyik itt, Gyöngyösön? A magyarok elbocsátása, ami országos folyamattá válhat

Mi folyik itt, Gyöngyösön? A magyarok elbocsátása, ami országos folyamattá válhat

A közelmúltban magyar munkavállalókat cseréltek le filippínókra, miután azokat betanították. Stábunk a helyieket kérdezte körbe a kellemetlen kérdésről.

Mi folyik Gyöngyösön?

– merül fel a kérdés az N1TV riportjában. Arról már lapunk is beszámolt, hogy a Heves vármegyei városban még karácsony előtt magyar munkavállalókat cseréltek le Fülöp-szigetekiekre, miután azokat betanították a B. Braun nevű német cégben.

A több tucatnyi elküldött dolgozó kényes ügyéről stábunk körbekérdezte az utca emberét, a nyilatkozó gyöngyösiek egy része pedig nagyjából hasonló véleményre helyezkedett:

Egyesek szerint ezzel szó szerint sanyargat a magyar állam, hiszen jellemzően alacsonyabb munkabérköltséggel jár a közvetítők útján kölcsönzött vendégmunkások foglalkoztatása. Más arra világított rá, hogy a magyar munkaerőnek a gyakorlatban is előnyben kellene részesülnie. Volt, aki beletörődően úgy vélekedett, aki befekteti ide a pénzét, azt hoz ide, akit akar.

Elveszik előlünk a munkalehetőséget

– foglalta össze tömören az egyik járókelő a migránsmunkásokra célozva.

Jellemző az a felfogás, hogy tulajdonképpen nem lehet semmit sem tenni az ellen, hogy kiszorítják a magyarokat az ázsiai vendégmunkások.

A Jobbik térségben illetékes országgyűlési képviselője, Dudás Róbert úgy látja,

a legkiszolgáltatottabbakat hozza nehéz helyzetbe az Orbán-kormány.

A Jobbik-Konzervatívok politikusa szerint nem lehet arra alapozni, hogy csak néhány települést sújthat majd hasonló helyzet. Szerinte ugyanis egyre több embert, végül mindenkit érinteni fog ez a folyamat, ami a hazánkba behozatott vendégmunkások nyomán alakul ki, sőt, nemsokára országos jelenséggé válhat.

Dudás Róbert azt javasolja a kormánypártoknak, hogy amíg van külföldi munkavállaló egy cégnél, addig egyetlen magyart se lehessen elküldeni onnan.

Bővebben minderről friss videónkban:

Ugyanakkor Cegléden sem túl rózsás a helyzet, az ottani céghez filippínók százait tervezik felvenni, miután nemrég megváltak egy magyar dolgozótól. Emellett csak az elmúlt pár hónapban Makón és Salgótarjánban is amiatt rúgtak ki magyar embereket, hogy ázsiai vendégmunkásokat vehessenek fel a helyükre.

(Címlapkép: Gyöngyösi helységnévtábla - N1TV)