Mindent vittek a kutyák a XII. kerületben: Kovács Gergely októbertől Orbán polgármestere

Mindent vittek a kutyák a XII. kerületben: Kovács Gergely októbertől Orbán polgármestere

Nemcsak a miniszterelnök, hanem Mészáros Lőrinc, Rogán Cecília, Tiborcz István és Csányi Sándor is a kerületben lakik. Számíthatnak rá, hogy hamarosan több adót kell majd fizetniük.

„Köszönjük mindenkinek, nagyok vagytok! A XII. kerületben sikerült mindent megnyerni" – összegezte a választási eredményt Kovács Gergely. Posztjában azt is megosztotta, milyen lesz a képviselő-testület: az együttesen induló ellenzék a 12 egyéni helyből 12-t vitt, ez kilenc kutyapártos, két momentumos és egy civil jelöltet jelent. A Fidesz négy kompenzációs listás helyet szerzett, egyet pedig a DK.

Kovács Gergely MKKP pártelnök megnyerte a polgármester-választást: 16 124 szavazatot szerzett, a fideszes jelölt 11 924-et, a mi hazánkos 1181-et – ez fölényes győzelem!

A kétfarkú kutya harap

Kovács a Partizánnak adott interjút, amit a Telex szemlézett: Gulyás Márton azzal indított, hogy októbertől a kétfarkúak pártelnöke lesz Orbán Viktor polgármestere. Kovács Gergő ezt kiegészítette azzal, hogy nemcsak a miniszterelnök, hanem Mészáros Lőrinc, Rogán Cecília, Tiborcz István és Csányi Sándor is a kerületben lakik. Szívatni nem tervezi őket, de számíthatnak arra, hogy megemelkedik a kommunális adójuk, mert az most nem igazán arányos.

Persze az nagyon szórakoztató lesz, ha Orbán eljön egy fogadóórámra

– mondta Kovács. Úgy véli, hogy mivel teljes többségük van a testületben, végre tudják majd hajtani azt, amit szeretnének. Az első dolguk az lesz, hogy Csillebércen elbontsák a félbehagyott lombkoronasétányt. Eltüntetné tovább a kerületben található turulszobrot. „Sok embert nagyon bánt, és kevésnek okoz örömet” – tette hozzá, és mint mondta, vállalja az ezzel járó konfliktusokat is.

Ha papírt nem is darál, azért be tud tartani a Fidesz

Kovács csak októbertől lép hivatalba. Attól tart, hogy a lejáró közbeszerzéseket meghosszabbítja a mostani fideszes vezetés, vagy még értékesítenek valamit az ingatlanvagyonból. Attól már kevésbé, hogy megpróbálják a gyanús szerződéseket eltüntetni, szerinte a papírbedarálás is inkább csak legenda. Azt viszont

el tudja képzelni, hogy találnak majd olyan szerződéséket, amelyeknél nulla teljesítésre fizettek ki pénzeket.

Ilyen esetben készek feljelentést tenni.

Koalíció nincs, terv annál több

Az MKKP három helyet szerzett a Fővárosi Közgyűlésben: ő, Baranyi Krisztina és Döme Zsuzsanna fognak beülni. Kovács azt mondta,

koalíciót senkivel sem kötnek, de a Fideszen kívül bármelyik csapattal tudnak együtt dolgozni.

A XII. kerületben nagy változások készülnek: Kovács Gergely előre bejelentette, a kerület jegyzőjét lecserélik, és az önkormányzati cégek vezetőit is menesztik, utódjaikat nyilvános pályázaton választják ki. Polgármesterként azt tervezi, hogy

átalakítja a civil szervezetek támogatását is, mert most az összeg felét egyházi szervezetek kapják.

Az önkormányzat bizottságaiba csak olyanok ülhetnek be külsős tagként, akiknek szakirányú végzettségük vagy tapasztalatuk van az adott területen. Hozzátette,

nem lesz olyan, hogy valaki hangzatos pozíciók után vesz fel pénzt, napi nyolc óra munkát vár el.

Az EP-választás már nem volt ekkora siker

A MKKP 23 ezer szavazattal kevesebbet kapott az EP-listán, mint az előző országgyűlési választásokon. Kovács elismerte, hogy nem tudták kitalálni, hogy miről szóljon igazán az EP-kampányuk, azt ugyanakkor sikerként értékelte, hogy 53 helyet szereztek a különböző önkormányzatokban.

Magyar Péternek csak gratulálni tud: „Ha ő tudja összehozni, hogy valami le tudja váltani a Fideszt, akkor legyen ő. Az a kérdés, hogy milyen emberekkel veszi körbe magát.” Ennek ellenére a kutyák a Tisza Párttal nem közösködnek, nem indulnának együtt.

(Címlapkép: Kovács Gergely/facebook)