Vona nyílt levelet írt az Idősek Tanácsának, reméli, hogy most már végig is olvassák a bejegyzését

A nyílt levelet szó szerint elolvashatják Önök is - de vajon a címzettek is végigolvassák?

Jellemző módon, a kormányoldal sajtóbirodalma (amely most már az összes(!!!) megyei lapot magába szippantotta) egy hete folytat támadást Vona Gábor ellen, de arról például már nem írt egy szót sem, amikor Szolnok fideszes polgármestere hülye vén kurváknak nevezte az őt kritizáló nyugdíjasokat, de arról sem szólt egy szó sem, hogy Bayer Zsolt házi publicista is elég keményen megfenyegette a Nyugdíjasok Országos Képviseletének tagjait. Kimaradt az is, hogy Miskolcon a kormányközeli nyugdíjas is kedélyesen elbeszélgethetett Vona Gáborral, és visszamondhatta az ellenzéki politikusnak a kormányzati leckét.

Vona Gábor: Nyugdíjas polgárháború lesz?

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szombat este a közösségi oldalán reagált a Tusványoson történtekre - kiemelve azokat a képsorokat, amelyek az látszódott, amelyek akkor születtek, amikor a csíkszeredai konzulátusnak is dolgozó fotós a hajánál fogva rántotta le azt a nőt, aki megpróbálta kifütyülni Orbán Viktort.

A nyílt levelet szó szerint közöljük:

"Tisztelt Idősek Tanácsa!

A sajtóból értesültem arról, hogy a július 22-én közzétett, Nyugdíjas polgárháború lesz? című Facebook-bejegyzésem kapcsán felemelték szavukat és bocsánatkérésre szólítottak fel.

Magam azok közé a politikusok közé tartozom, aki kért már elnézést, amikor hibázott, mert úgy gondolom, hogy az nem a gyengeség, hanem éppen ellenkezőleg, az erő jele. Ez esetben viszont csak valami félreértésről lehet szó. Attól tartok, hogy a Tanács tagjai a teljes bejegyzést nem olvasták el, csupán a kormányközeli sajtóban kiragadott és félremagyarázott mondatokat hallhatták. Tisztelettel arra kérem Önöket, hogy a levél alatt bemásolt bejegyzést olvassák el teljes terjedelemben. Látni fogják, hogy abban semmiféle nyugdíjasokat általánosan sértő megjegyzés nem található, hanem éppen ellenkezőleg, az ellen emelem fel a szavam, ami ellen Önök is, hogy az egész életüket tisztességgel ledolgozó, az országot már többször újjáépítő embereket a politika kihasználja.

Az elmúlt 27 év arra épült, hogy a pártok a különféle társadalmi csoportokat egymás ellen fordították: gazdagot a szegénnyel, nőt a férfivel, vidékit a városival, értelmiségit a munkással, jobboldalit a baloldalival és fiatalt az időssel. Meg is lett az eredménye. A pártoknak hasznot, az országnak károkat okozott ez a mentalitás. Ennek véget kell vetni! Az Idősek Tanácsa és a Jobbik is, mindannyian egy olyan országot szeretnénk, ahol nem kell mindenkivel egyetérteni, ahol mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, de ahol mindenki tisztában van vele, hogy szükség van a másikra, hogy egyik a másik nélkül nem alkot egészet.

A Jobbik 2018-ban kormányra kerülve biztonságot és békét biztosít majd a szépkorúaknak. Béruniós kezdeményezésünk nemcsak a magasabb béreket, de a magasabb nyugdíjakat is garantálja. 40 évnyi munkaviszony után a férfiak számára is biztosítjuk a nyugdíjba vonulás lehetőségét. A rokkantsági és a korai nyugdíjaztatás kapcsán történt kormányzati túlkapásokat újra fogjuk vizsgálni. A nyugdíjemelés mértékét differenciálttá változtatjuk, ezáltal is segítve a kis- és közepes nyugdíjakon élők életét. Csökkenteni fogjuk a nyugdíjaskosárba tartozó termékek forgalmi adóját. Az időseket sújtó közbiztonsági problémákat fel fogjuk számolni. Az egészségügyi ellátást hatékonyabbá és gyorsabbá tesszük. Új gyógyszer-támogatási rendszert vezetünk be, ezzel is segítve a krónikus és tartós betegséggel küzdők gyógyulását. Nagyon sok olyan feladat van tehát, amely higgadt és konstruktív vitát kíván majd tőlünk a jövőben.

Jó esetben mindannyian megéljük a teljes életet. És minden korban megvan a magunk feladata: a fiatalnak a tanulás, a középkorosztálynak a munka, az idősnek pedig a tapasztalatok bölcs átadása. Mindenki ugyanolyan értékes, és egy egészséges társadalmat a generációk harmonikus együttműködése jellemez. Sok még a tennivalónk, hogy eljussunk ide, de hiszem, hogy sikerülhet, ha őszintén és szeretettel fordulunk egymás felé. Ha meghallgatjuk és megértjük a másikat. A Jobbik és a magam nevében is azt ígérhetem, hogy ahogy ellenzékben, úgy kormányon is partnernek tekintjük az Idősek Tanácsát és adunk a véleményére, a magyar nyugdíjasokat – szüleinket és nagyszüleinket – pedig a legnagyobb tisztelettel és szeretettel fogjuk segíteni abban, hogy annyi nehézség és történelmi trauma után békés, boldog és biztonságos időskor adasson a számukra.

Egyúttal arra kérem Önöket, hogy levelemet az Idősek Tanácsa elnökének, Orbán Viktornak és alelnökének, Balog Zoltánnak is szíveskedjenek eljuttatni.

Tisztelettel:
Vona Gábor"