Orbán dakota bölcsességeit írták fel egy frissen felújított csepeli gimi falára

Orbán dakota bölcsességeit írták fel egy frissen felújított csepeli gimi falára

Olyan szintre jutott a személyi kultusz a Fidesz által leuralt hazánkban, hogy a bölcs vezér mondásait kell kirakni egy iskolában? Mi lesz a következő? Kiteszik a képét az osztálytermekben?

Orbán Viktor dumáit rakták ki a nemrég átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium lépcsőházának falára. A nemzeti színű keretben álló, demagóg álbölcsességekről Dömötör Csaba fideszes képviselő posztolt a Facebookon.

Orbán egy igazi népvezérhez méltón a "Magyarország hét törvényének" nevezett mondatait egy 2020-as beszédéből idézték, amit a trianoni tragédia apropóján az Alkotmány utcába csináltatott betongödör átadó ünnepségén adott elő.

A falfelirat központi megrendelésre készülhetett, mert pontosan ugyanezeket az idézeteket vésték ugyanilyen formátumban arra a tükrére, ami a kormányfő Karmelitában lévő irodájának falát díszíti.

A miniszterelnök szerint az alábbi mondatait kell nemzetünk törvényeiként tisztelni:

1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!

2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!

3. Az igazság erő nélkül keveset ér!

4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!

5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!

6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!

7. Egyetlen magyar sincs egyedül!

(Elég visszásak ezek a mondatok egy olyan miniszterelnöktől, aki olyan állapotba hozta az országát, mint amiben Magyarország jelenleg van. Nem baj, egyszer eljön az idő, amikor fehérre meszelik a falat, és mindent tiszta lappal kezdhet a nemzet... - a szerk.)

A gimnázium egyébként nagyon szépen fel lett újítva. Németh Szilárd egykori iskoláját 22 milliárdos állami támogatásból hozták rendbe. A számítógépterem, színházterem, könyvtár és sportcsarnok mellett még kápolna is van benne. Ehhez képest egyes iskolákban konténerekben kezdik a tanévet, más iskolákat pedig bezárnak, mert nem találtak egyetlen tanárt sem.

A Telex megkereste a gimnáziumot az Orbán-idézetekről. Cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

(Címlapkép: Dömötör Csaba/facebook)