Orbán Viktor "vakcinométere" másfél millióig pörgött rövid videójában

Orbán Viktor "vakcinométere" másfél millióig pörgött rövid videójában

A miniszterelnök Facebook-oldalán közölte, hogy elérte a 1,5 milliót a koronavírus ellen beoltottak száma Magyarországon "Folytatjuk" - fűzte hozzá a miniszterelnök.

Mint azt ma megírtuk, pénteken Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában bejelentette, egy hétig még biztosan fennmaradnak a jelenlegi korlátozások, mivel szakemberek szerint most nem lehet most lazítani. Elismerte, nehéz helyzetben vannak a szolgáltatók, a szépségiparban dolgozók is, de azt ígérte, újra fog indulni a gazdaság.

Orbán Viktor: Egy hétig még biztosan fennmaradnak a jelenlegi korlátozások

Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének Facebook-oldalára péntek reggel feltöltött képeiből az látszik, a terveknek megfelelően ismét összeült az operatív törzs, amely áttekinti a koronavírus-járvány adatait és dönt a további lépésekről. A miniszterelnök ezt követően a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! c.

Közben az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elhangzott, már három koronavírus-mutáció is terjed Magyarországon. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője elmondta, az Európai Gyógyszerügynökséggel egyetértve a magyar hatóságok továbbra is alkalmazzák az AstraZeneca vakcináját.

Operatív törzs: Már három mutáció is terjed Magyarországon

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Gál Kristóf, az ORFK-szóvivője első körben ismertette a továbbra is érvényben maradó korlátozásokat, majd közölte: 379 személy ellen intézkedtek a kijárási korlátozás megszegése miatt 1 Somogy megyei presszót bezártak 559 maszk nélkül közlekedő embert igazoltattak Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője ezt követően a korábban közzétett szomorú rekordnak számító járványügyi adatok felidézésével folytatta.