Jobbik: a Puskás Aréna egy Facebook-posztban próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlant

Jobbik: a Puskás Aréna egy Facebook-posztban próbálja magyarázni a megmagyarázhatatlant

Elsőként leírják, hogy kacsa az egész, majd a bejegyzés hátralévő részében mégis megerősítik, amit Stummer János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke kedden nyilvánosságra hozott 

- fejtette ki a titkos Orbán-alagúttal kapcsolatos közleményében a Jobbik.

A pártközlemény kitért arra is,

hiába eufemizálják, szépítik "autós aluljárónak" a tervet, mivel "lényegében elismerik, hogy egy titkos, méterenként 40 millió forintból épülő VIP-alagutat építenek" - mint írják - "védett személyek" számára. 

Továbbá az ellenzéki párt úgy látja, hogy nyilvánvalóan a közpénzből "méregdrágán", kétmilliárd forintból épülő alagút "megint az urizáló kiváltságosok, így elsősorban a magát Magyarország egyeduralkodójának képzelő, Napóleon-komplexusos és megalomániás Orbán Viktor számára készül" - fejezik be az esettel kapcsolatos bírálatot. 

Titkos alagutat építene magának Orbán Viktor a Puskás Arénába

Titkosítva akarnak Orbán számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba, én viszont nem hagyom elsumákolni, hanem nyilvánosságra hozom. Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok. - írja közösségi oldalán Stummer János.

Ugyanakkor Hubay György, miskolci országgyűlési képviselő "érintettsége" okán a párt miskolci helyi politikusa sem tartotta magában, mit gondol az ügyről:

Az orbáni maffiaállam feje annyira retteg a népharagtól, hogy egy 2 milliárdos alagúton tervezi a kitörést a Puskás Stadionból, ha a szurkolók véletlenül meglátják 

- fogalmazta meg szintén kevéssé kíméletes véleményét Szilágyi Szabolcs, a Velünk a Város jobbikos önkormányzati képviselője. 

Méterenként 40 millió forintba fog kerülni az Orbán-alagút

A Puskás Aréna a közösségi oldalán reagált arra, hogy Stummer János nyilvánosságra hozta, Orbán Viktor és vendégei számára egy titkos alagutat építenek az új stadion áll. A posztban elismerték valóban épül egy ilyen alagút, és azt is, hogy a tervekről nemzetbiztonsági szempontok alapján kell dönteni.

A politikus emlékeztet, hogy Stummer "ma nagy kockázatot vállalt" és mint fogalmaz, "nyilvánosságra hozta, amit a fideszesek hosszú évekre titkolni akartak. Itt a színvallás ideje!" - írta.

A titkosítást – amivel meglátása szerint a botrányt igyekeztek elkerülni – "ugyan megszavazta a kormánypárti többség, ám a bizottság elnöke felfedte a simliskedést". Szilágyi hozzátette, "az Orbánnak való falazásban a többi között érintett Hubay György, miskolci országgyűlési képviselő is, aki a bizottság tagjaként a nevét adhatta mindehhez". 

Jakab Péter: az alagút-gate nem csak Stummer János küzdelme, hanem minden tisztességes magyar emberé

Ahogyan arról beszámoltunk, Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke lerántotta a leplet arról, hogy a testület kormánypárti tagjai egy olyan 2 milliárdos titkos alagút tervére mondtak igent, amin Orbán Viktor miniszterelnök és vendégei juthatnak el a Puskás Arénába.

A Jobbik miskolci politikusa egyúttal felszólítja Hubay Györgyöt, hogy adjon választ arra, "valóban érintett-e az ügyben, mi alapján hozta meg azt a döntését, hogy 2 milliárd forint értékben alagutat építsenek Orbánnak! Ha netán mégsem neki épül személyesen, akkor miért volt ez annyira fontos, hogy mindenáron keresztülverjék a Nemzetbiztonsági bizottságon?" - feszegette a témát Szilágyi. Felteszi azt a kérdést is, a koronavírus-járvány harmadik hullámának "felfutásakor" és a magyar gazdaság és egészségügy "romos" helyzete közepette indokolható-e, hogy "Miskolcról is pumpálja kifelé a pénzt a kormány, valóban szükségesnek érezte, hogy megszavazzon egy ilyen fölöslegesnek tűnő beruházást?"

Zárásként a miskolci képviselő leszögezte, minden lehetséges módon tiltakozni fog, "különösképpen a kormányzati pénzszórások ellen", hozzáfűzve:

Tudjuk, a jobbikos bizottsági elnökre most meghurcolás vár, de mi olyan országot szeretnénk, ahol senkinek nem kell bunkerben bujkálni – még a leendő miniszterelnöknek sem.