Gusztustalan szendvicseket kaptak, megalázva érzik magukat a Maccabit biztosító rendőrök

Gusztustalan szendvicseket kaptak, megalázva érzik magukat a Maccabit biztosító rendőrök

Megalázó – talán ez a leggyakoribb reagálás azokra a fotókra, amiket a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalnak küldtek el a Maccabi Játékokat biztosító rendőrök. A képeken igénytelenül készített, olykor szinte üres zsemlék és kiflik vannak, ezeket kapta az állomány.

A börtönben a rabok ezért kártérítést kapnának – vonta le a konklúziót a rendőroldal egyik hozzászólója, és talán nem is áll messze a valóságtól. A Zsaruellátó az elmúlt napokban több posztot is mutatott arról, hogy a hamarosan végéhez érő sportesemény rendjét felügyelő egyenruhások milyen rossz minőségű ellátmány kaptak.

Az RTL Klub vasárnapi híradójában az oldal szerkesztője azt mondta, hogy többen rosszullétre panaszkodtak, miután megették a szendvicseket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint viszont az ellátmány jó minőségű, igaz, a Maccabit vidékről felvezényelt egyenruhások is biztosítják, az ő ellátásukat pedig nem a BRFK végzi, így arról nem mondtak semmit.

És bár a BRFK magát tisztázni próbálta, valójában olyan rendőrök is küldtek képeket, akik a fővárosban szolgálnak. Például pörköltes zsömléről:

Ráadásul nem csak az étellel van gond, hanem kis túlzással szinte mindennel: a rendőrségi állomány létszáma továbbra is zuhanórepülésben van, részben az anyagi megbecsültség hiánya miatt. Nem is kell erre több bizonyíték, mint hogy a Zsaruellátó friss posztjában egy rendőr 149 ezer forintos fizetési átutalásáról készült fotót osztott meg.

Természetesen ezek a körülmények jelentősen hozzájárulnak ahhoz is, hogy a rendészeti szakgimnáziumok a korábbi diáklétszám töredékével indítanak képzéseket szeptembertől.