"Az ő lelkükön szárad" - Rig Lajos 20 napja jelentkezett önkéntesnek COVID-osztályra, válaszra sem méltatták

"Az ő lelkükön szárad" - Rig Lajos 20 napja jelentkezett önkéntesnek COVID-osztályra, válaszra sem méltatták

A jobbikos országgyűlési képviselő, Rig Lajos a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy már 20 napja nem kapott érdemi válasz a COVID-intenzív osztályra történő jelentkezése óta. 

Pedig éppenséggel a politikus megfelel minden feltételnek, hiszen van egészségügyi végzettsége, tapasztalata - sőt, korábban önkéntes mentőápolóként is dolgozott a vörös zónában. 

Rig Lajos csütörtöki posztjában felidézte, kereken 20 nap telt el azóta, hogy több dunántúli kórház COVID intenzív osztályára beadta a jelentkezését, mint intenzív ellátásban jártas aneszteziológiai szakasszisztens, de eddig csak Zalaegerszegről, Tapolcáról kapott választ. Ajkáról, Győrből, Veszprémből, Keszthelyről, Nagykanizsáról még semmit sem reagáltak, pedig tudomása szerint mindenhol óriási szakemberhiánnyal küzdenek - fogalmazott. 

"Pedig óriási a gond!"

- figyelmeztetett, hozzátéve:

"a dolgozók elmondása szerint már 10-20 intenzív ellátásra szoruló beteg jut egy szakdolgozóra az optimális 2-3 helyett. Ezáltal egyre több ember hal meg".

Rendkívül elkeserítőnek és aggasztónak nevezte a Jobbik szakpolitikusa, hogy miközben már az orvostanhallgatók (Orbán Viktor szerint „inasok”) mellett a civil életből is önkénteseket toboroznak, addig szakképzett, több éves gyakorlattal rendelkező szakdolgozót válaszra sem méltatnak.

Szerinte mindannyian sejtjük, hogy mi lehet ennek az oka.

"Szomorúan hallom, ahogy már a mentőknél végzett önkéntes munkámat is szeretnék ellehetetleníteni „bizonyos körök”, úgy egyre nyilvánvalóbb, hogy a párt vezérelt kórházvezetők is politikai okokból nem mernek reagálni. Miközben már a napi 200 fölötti halálozások számával világelsők lettünk, a súlyos szakemberhiány egyre több életet követel, egyesek számára nem az emberéletek megmentése a fő prioritás, hanem különféle politikai okok"

- írta.

Rig Lajos üzent is azoknak, aki ilyen „szorgalmasan” közre jártak abban, hogy válaszra se méltassák őt az említett kórházak:

"az ő lelkükön szárad, ha ezáltal még több ember veszíti életét!"

Nevét és arcát vállalva közölte egy mentőápoló a valóságot: 24 órában 2x20 perc szünetük van, nincs elég emberük

Névvel és arccal vállalta egy magyar mentőápoló, hogy nyilatkozik az N1TV-nek az általuk tapasztalt nyomásról. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai közül ez az első alkalom, hogy valaki így vállalt nyilatkozatot, a sajtóval való önkéntes kapcsolatfelvételt ugyanis számukra sem engedélyezik.

Beszámoltunk arról, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben valóban aktívan résztvevő, korábban mentőápolóként önkénteskedő Rig Lajost a napokban betámadta már a kormánysajtó, és egészen aljas módon szadistának nevezték. Így egyáltalán nem elképzelhetetlen - sajnos -, hogy hiába a harmadik hullám, és a rekord magas halálozási és fertőzöttségi adatok, a magyar egészségügy egyes szereplői politikai okok miatt mondanak le a segítségről.