Róna Péter is a közös civil tüntetésen való részvételre buzdít a Hősök terén

Róna Péter is a közös civil tüntetésen való részvételre buzdít a Hősök terén

A Jobbik EP-listavezetőjének érvelése szerint főként a fiataloknak kell kezükbe venni a nemzet sorsát, amikor „odakint most szörnyek járnak”. Eddig 36,6 ezren jelezték részvételi szándékukat.

Fiatalok! Hazánk a rendszerváltás utáni történetének legsúlyosabb erkölcsi válságába süllyedt. Ebből csak úgy lehet kikerülni, ha Ti, fiatalok mondjátok azt, hogy elég, és Ti veszitek kezetekbe a nemzet sorsát!

– szólított fel Róna Péter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője rögzítette: „most nem lehet kívül állni és otthon maradni, különben ezt a lehetőséget is, mint annyi másikat történelmünk során, elveszítjük".

Amikor – mint ahogy a tüntetés jelszava mondja – „odakint most szörnyek járnak”, nem szabad félni és nem lehet másokra várni! Mindenkinek magának kell cselekedni.

„Rajtatok múlik a haza jövője! Legyetek ott valamennyien!” – buzdított félreérhetetlenül a civil tüntetésen történő részvételre Róna Péter, aki szerint minél többen ott kell, hogy legyünk.

Ismeretes, a napokban a Jobbik főpolgármester-jelöltje, Brenner Koloman is jelezte, hogy pénteken tüntetni fog a Hősök terén többek között Azahriah-val, Pottyondy Edinával, Osváth Zsolttal, Gulyás Mártonnal, illetve a jólvanezígyes srácokkal együtt.

Brenner is hasonlóan érvelt, szavai szerint az elmúlt pár hét eseményei gyakorlatilag egy földindulást indítottak be a közéletben. A jobbikos politikus ezzel a fideszes pedofilbotrányra utalt, mely Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter hétvégi lemondásához vezetett, és ami azóta Balog Zoltán kínos nyilvános magyarázkodását hozta magával.

Brenner Koloman leszögezte, és a Jobbikkal a polgári értékrendet szeretnék képviselni ezen a tüntetésen (természetesen pártlogók nélkül).

Eddig 36,6 ezren jelezték, hogy várhatóan ott lesznek

Emlékezetes, a fentebb is nevezett influenszerek pénteken 18 órára a Hősök terére hirdettek meg egy demonstrációt, tiltakozva a kegyelmi ügy által felszínre kerülő szomorú helyzet, az állami gyermekvédelem áldatlan állapota ellen.

A tüntetést meghirdető Facebook-esemény egyébiránt itt érhető el, és

mostanáig több mint 36 ezren jelezték részvételi szándékukat.

(Címlapkép: Róna Péter a Jobbik évadnyitóján - Béli Balázs/Alfahír)