Róna: Szavazz a 8-as listára, ha az európai béreket szerinted is itthon kapják kézhez a magyarok!

Róna: Szavazz a 8-as listára, ha az európai béreket szerinted is itthon kapják kézhez a magyarok!

Az elmúlt hetekben intenzíven országot járó professzor szerint június 9-én a nyugati életszínvonalat érdemes választani a keleti irány diktálta lemaradás helyett.

Június 9-én szavazz a 8-as listára, ha te is úgy gondolod, hogy az európai béreket nem nyugaton, hanem itthon kell megkeresnie minden magyarnak!

- szólított fel csütörtöki Facebookon közzétett posztjában Róna Péter.

A pártfüggetlen, de a Jobbik-Konzervatívok támogatta EP-listavezető érvelése szerint ezért van szükség közvetlen uniós forrásokra és a bérfelzárkóztatás programjára.

Én ezért szeretnék dolgozni az Európai Parlamentben!

- tette hozzá a közgazdászprofesszor.

Róna egy másik bejegyzésében azt is egyértelműen leszögezte:

"Hazánkat az Európai Unióban, Kínát és Oroszországot hazánkon és az Európai Unión kívül kell tartanunk! Ez garantálja jólétünket és biztonságunkat!"

Róna Péter azt vallja, hogy a keleti betagozódás, leszakadás helyett Európára, a nyugati életszínvonalra érdemes voksolni, méghozzá a jövő hét vasárnapi EP-választáson is.

Mindenesetre az oxfordi szakértő már előre rögzítette, hogy öt pontban foglalta össze legfontosabb célkitűzéseit, s kiemelten az elszegényedést, az elvándorlást, a falvak kiürülését és a családok szétszakadását is megfékezné. Ráadásul Róna a személyesen fontosnak tartott ügyét, a devizakárosultak helyzetét is érdemi módon orvosolná.

Az elmúlt hetekben aktívan országot járó Róna Péter azt sürgeti, hogy vissza kell állítani a kifosztott és kivéreztetett önkormányzatok valós autonómiáját, ugyanis a Fidesz- és Orbán-kormány nem fog több pénzt kapni az EU-tól.

(Címlapkép: Róna Péter és Gyöngyösi Márton - Béli Balázs/Alfahír)