A jobbikos Salamon Gergő bérlakásprogrammal oldaná meg a lakhatási válságot Debrecenben

A jobbikos Salamon Gergő bérlakásprogrammal oldaná meg a lakhatási válságot Debrecenben

Online sajtótájékoztatót tartott szombaton délelőtt az ellenzéki előválasztáson Hajdú-Bihar megye 3-as számú választókerületét megnyerő, Jobbik színeiben induló Salamon Gergő. Mint ismert, Salamon 1303 szavazatot (35,67%) kapott. Az ellenzéki összefogás közös jelöltjeként ő kapott lehetőséget arra, hogy 2022-ben kihívja a fideszes Tasó Lászlót.

Vége az előválasztás első fordulójának: itt a 106 győztes jelölt listája

Szeptember 30-án, reggel 8 óra előtt az előválasztás hivatalos végeredményei alapján így állnak a lehetséges ellenzéki parlamenti frakciók. Fontos megjegyezni, hogy több olyan választókörzetből sincs még eredmény, ahol csak egyetlen jelölt indult (összesen 12 ilyen van, abból 3 eredménye ismert), másrészt egy-egy győzelem értéke nem egyenlő, hiszen a mandátumot meg is kell nyerni áprilisban a Fidesz jelöltjével szemben.

A Facebook oldalára felöltött videóban úgy fogalmazott, Debrecenben lakást vásárolni egyet jelent a lehetetlen küldetéssel.

A 2020-as adatok szerint ugyanis a debrecenieknek a legnehezebb ingatlant vásárolni az egész országban.

Kiemelte, 2022 után nem kilátástalanságot, hanem biztos lakhatást, tisztességes jövedelmet és ezáltal jövőképet adnak minden fiatal kezébe!

A térség választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta,

111 havi bér szükséges ahhoz, hogy valaki egy 50 négyzetméteres lakást meg tudjon vásárolni.

Ehhez az utolsó forintig, több mint 9 évig félre kellene tenni a fizetését. Egy fiatal párnak így marad az a lehetőség, hogy lakáshitelt vesznek fel, amit aztán életük végéig fizetnek. Csakhogy ez feszültséget teremt az életükben és úgy élik meg a fiatalságukat, hogy mindig aggódnia kell valamilyen kiadás miatt. A B verzió, hogy albérletben, folyamatos bizonytalanságban élik le az életüket. A C verzió pedig az, hogy elhagyják ezt a várost és régiót, sőt akár az egész országot is.

Salamon Gergő: „Ennek az országnak egy erős vidékre volna szüksége"

"Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is" - Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje nyilatkozta ezt pártja jelöltjeivel kapcsolatban. Interjúsorozatunkban bemutatjuk a Jobbik színeiben az előválasztáson induló politikusokat, és terveiket.

Salamon elmondta, sajnos azt tapasztalja, hogy a legtöbb fiatal már az utóbbit választja, ezért is figyelhető meg az, hogy Debrecen népessége folyamatosan csökken. 

Éppen ezért 2022 után nem bizonytalanságot, feszültséget nem "kalandvágyból" történő elvándorlást ajánlanak a fiatalok számára, hanem tisztes lakhatást, tisztes béreket, ezáltal pedig egy élhető, biztos jövőképet fognak biztosítani számukra.

"2022 után el fogjuk kezdeni a Jobbik által már hosszú évek óta szajkózott bérlakásprogramot, amivel olcsó albérletekhez fognak jutni a fiatalok, amit később kedvező áron meg tudnak majd vásárolni. Mi nem ellopjuk a pénzt, hanem odaadjuk az Önök kezébe, ezáltal tisztességet munkáért, tisztességet bért fognak kapni"

- emelte ki, hozzátéve, hogy számukra minden magyar egyenlő, ezért a hajdúsági emberek is ugyanannyi pénzt fognak kapni, mint a Nyugat-Magyarországon.

Salamon Gergő: „Nem fogjuk ellopni a pénzt, és akkor mindenkinek fog jutni"

Hajdú-Bihar megye 3. választókerületében folytatódott Jakab Péternek, a Jobbik elnökének, miniszterelnök-jelöltjének országjárása csütörtökön kora délután. A pártelnök az előválasztási részvételre, Salamon Gergőre, a párt jelöltjére voksolásra biztatott. Salamon Gergő, a Jobbik Hajdú-Bihar megye 3. választókerületének képviselőjelöltje szerint a térség lakói előtt álló kihívásokat három részre kell osztani.