Schadl György szerint túl sok mindent foglalt le tőle a bíróság

Schadl György szerint túl sok mindent foglalt le tőle a bíróság

A Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke szerint őt 920 millió forintos vesztegetéssel vádolják, ehhez képest lassan kétmilliárd forintot foglaltak le vagyonából. Korábban a végrehajtások, árverések, kilakoltatások esetében viszont nem tűnt úgy hogy a bajbajutottak vagyonának töredékáron értékesítése komoly problémát okozott volna Schadlnek.

Folytatódott Schadl György pere a bíróságon. Az index tudósítása alapján a mai tárgyalási napon a Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke azt nehezményezte, hogy eddig lassan kétmilliárd forint értékben foglaltak le tőle ékszereket, ingatlanokat, vagyontárgyakat. A bíróság most rendelte el, hogy foglalják le Schadl további négy autóját és motorcsónakját is.

A perben emiatt vita alakult ki, ugyanis a Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke szerint már túlfoglalás történt, ugyanis őt 920 millió forintos vesztegetéssel vádolják, mindeközben lassan kétmilliárd forintnak megfelelő értéktárgyat foglalnak le vagyonából.

Tóth Erzsébet bírónő ezzel összefüggésben kijelentette:

Ha a bíróság úgy ítéli, akkor körülnézünk még otthon, hogy mit lehetne lefoglalni.

Hozzátette, hogy találtak még egy autót, ami évek óta áll már Kispesten, és Schadl Györgyhöz köthető.

Ha epésen kommentálnánk a történetet akkor hozzáfűzhetnénk, hogy korábban a végrehajtások, árverések, kilakoltatások esetében nem tűnt úgy hogy a bajbajutottak vagyonának töredékáron értékesítése komoly problémát okozott volna Schadlnek.

A tárgyalás jövő héten folytatódik, többek között várhatóan Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős egykori tárca nélküli miniszter meghallgatásával.

(Címlapkép: RTL)