Az államtitkár egy mondattal megmutatta, hogy mennyire felesleges a Parlament a kormány számára

Az államtitkár egy mondattal megmutatta, hogy mennyire felesleges a Parlament a kormány számára

Miközben Szijjártó Péter arról beszél, hogy álhír Orbán Viktor időkorlát nélküli túlhatalmával kapcsolatban kritikát megfogalmazni, hiszen a Parlament működik a veszélyhelyzet ideje alatt (is), azért már államtitkári szinten is bizonyítja a kormányzat, hogy ez a parlamentáris demokrácia legalább olyan kényelmetlen a számukra, mint Felcsút meccset nézni az üres Pancho Arénában. 

Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő például írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz, hogy felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, hogy a magyar állami olajvállalat

MOL-Hygi névre keresztelt két decis kézfertőtlenítője 2 ezer forintba kerül, ami a korábban széles körben terjesztettekkel szemben nem nevezhető „filléresnek”.

A politikus arra is emlékeztette a kormányfőt, hogy nem olyan régen Tállai András államtitkár utasítására a MOL csökkentette Mezőkövesden és térségében a rendkívül magas üzemanyagárakat.

Sneider Tamás a miniszterelnök közbenjárását kérte, azt tudakolva, szándékában áll a kormánynak mérsékelni a MOL filléresnek beharangozott kézfertőtlenítőinek az árát.

Ez a kiindulópont. 

Ehhez még hozzákapcsolódik, hogy a Párbeszéd politikusa, Tordai Bence is intézett a témában kérdéseket Palkovics László innovációs miniszternek és Szijjártó Péter külügyminiszterhez. 

Mit lép ilyenkor a világjárvány alatt nemzeti összefogásban gondolkodó kormány?

A három kérdést, amit két különböző párt képviselője tett fel, egy közös levélben válaszolja meg, mindezt egyetlen egy mondatban.

"Ha segíteni nem tudnak, legalább ne akadályozzanak" 

- írta Schanda Tamás államtitkár.

Hogy ki, miben akadályozta a járvány elleni védekezést, azt azóta sem tudjuk, de azért milyen kínos pillanat lesz, amikor Orbán Viktor úgymond visszaadja a túlhatalmát a parlamenti kétharmadnak.