Strómanok helyett a magyar kisvállalkozókat támogatná a Jobbik

Strómanok helyett a magyar kisvállalkozókat támogatná a Jobbik

Az ellenzék konzervatív pártja szerint a kkv-k jelentik a magyar gazdaság erőtartalékát, nem pedig az Orbán-rendszer kegyeltjei.

A strómanok az Orbán család, míg a kis- és közepes vállalkozások a magyar gazdaság erőtartalékai - világított rá a szembetűnő különbségre a Jobbik-Konzervatívok. Szerdai Facebook-bejegyzésében az ellenzéki párt kiemelte, hogy a tisztességes magyar vállalkozók segítése alapvető nemzeti érdek.

Első lépésként népszavazással törölnénk el a Parragh László-féle kamarának fizetendő éves lehúzást, amelyért cserébe nem kapnak semmilyen segítséget a vállalkozók!

- húzta alá a Jobbik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával kapcsolatban.

A Jobbik-Konzervatívok régóta javasolja azt, hogy a magyar kkv-k számára kötelező 5 ezer forintos kamarai hozzájárulást meg kell szüntetni. Még múlt év végén derült ki, hogy az Alkotmánybíróság döntése értelmében mégis lehet tartani népszavazást a kötelező kamarai hozzájárulásról, miután azt a párt kezdeményezte.

A kérdésről nemrég Lukács László György jobbikos frakcióvezető folytatott parázs vitát Radetzky Jenővel, a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével.

(Címlapkép: Tiborcz István a Parlamentben - Béli Balázs/Alfahír)