Tökéletes időzítés: a szentesi fideszesek pont MOST érezték úgy, hogy ideje leszámolni a városi Soros-hálózattal

Miközben már mindenki tudja, hogy az egész csak egy nagy hazugság.

Ez a sztori csak akkor lenne szürreálisabb, ha egyszer csak betoppant volna Németh Szilárd.

Az önkormányzatban csütörtökön testületi ülést tartottak, azonban a kezdés előtt két perccel kiosztottak egy két lapos "dokumentumot" - nyilván, már ez gyakorlat is felvet bizonyos demokratikus és törvényességi aggályokat, de a meglepetés csak ezután következett.

Ugyanis Szentesen a kormánypárti politikusok úgy érezték, most jött el a pillanata annak, hogy a városi önszerveződő közösségeket megvédjék attól,

"hogy Soros György spekulációs ügyletekből származó vagyonából felvásárolja azokat és rájuk kényszerítse betelepítés párti ideológiáját".

Tiltakoznak például az ellen, hogy Soros György

"az általa korábban megjelentetett terv végrehajtása érdekében bevándorlás-szervező irodákat akar nyitni magyar városokban".

Itt jön a már fentebb idézet szöveg, miszerint

"a Szentesiek(! - aszerk.) maguk döntik el az ügyeiket és nem szeretik, ha máshol élők döntenek helyettük"

- ami akár egy függetlenedési nyilatkozatnak is felfogható Budapesttel szemben.

Mindezek érdekében határozatban mondanák ki, hogy nem akarnak Szentesen bevándorlás-szervező irodát, sem migránstábort, sem betelepítést, és nem támogatják Soros György törekvését sem. Egyúttal szorgalmazzák,

"hogy a magyar önkormányzatok utasítsák el a Soros György által tervezettek és a kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvóta végrehajtását".

Mindezt akkor, amikor mindenki arról beszél, hogy az Orbán-kormány 2300 bevándorlónak adott oltalmazotti státuszt, akik közül volt olyan, aki ellen éppen bírósági eljárás zajlott, más pedig bűnszervezetet hozott létre. Azóta kiderült az is, hogy nemcsak milliókkal támogatta a Fidesz-kabinet a menekülteket segítő szervezeteket, de az Európai Parlamentben a képviselőik még szavazatukkal is támogatták azokat.

S miközben Szentesen a fideszes képviselők Sorosoztak, a fővárosban Németh Szilárd és társai bojkottálták a legfontosabb országgyűlési testület munkáját, így a Nemzetbiztonsági bizottság sem a "titkos migránsokról", sem pedig a "Soros-tervről" nem egyeztethetett a szakszolgálatok vezetőivel.

Kínos volt ez első olvasatra is, de még lehetett fokozni, ugyanis a levezető elnök, Demeter Attila szocialista(!) alpolgármester első napirendi pontként, kérdés és véleményezés nélkül kívánta elfogadtatni a 2 perccel korábban kézhez kapott javaslatot. Az újabb törvénytelenséggel szemben a jobbikos Szabó Zoltán Ferenc szólalt fel, az országgyűlési képviselőjelölt elérte a jegyző segítségével, hogy egy rövid technikai szünet után a testület visszatérjen a jogállamiság rögös útjára, és a jogszabályoknak megfelelően tárgyaljanak egy javaslatról.

Szabó Zoltán Ferenc ezután a sajtónyilvános ülésen felolvasta a fideszes javaslatot, majd szépen összevetette azt a valóssággal - az oltalmazottak befogadásától kezdve, a lakhatási és munkahely-teremtési támogatásukon keresztül, egészen az iskola mellett működő balassagyarmati nyílt menekülttáborig az összes kormányzati hazugságról lerántotta a leplet.

A legerősebb ellenzéki párt szentesi politikusa azt ugyanakkor hangsúlyozta, ő sem akar a városban menekülttábort, sem olyan szervezetet, amely ezt elősegítené, de ez a határozat

"borzasztóan furcsán néz most ki a Fidesz részéről".

Javaslattal is élt: szerepeljen a szövegben az a kitétel, hogy Szentesre ne lehessen betelepíteni se szegény, se gazdag migránst.

Ám a Fidesz itt is Fidesz: lesöpörték az asztalról a Rogán Antal-féle letelepedésikötvény-programot veszélyeztető módosítót.

Szabó Zoltán Ferenc felszólalásában értetlenségének is hangot adott, feleslegesnek látta, hogy az országos politikát lehozták az önkormányzat szintjére, főleg úgy, hogy Szentesen még soha senki nem látott bevándorlót.

Jellemző, a Fidesz részéről senki nem szólalt meg, senki nem válaszolt, végül Szabó Zoltán Ferenc támogató szavazatával a testület elfogadta a határozatot.

Az országgyűlési képviselőjelölt azért nem volt maradéktalanul elégedett, mint mondta, az ilyen központilag kiadott határozatok helyett a szentesiek mindennapjait érintő közügyekre kellene az időt szánni.

„A szentesi Fidesz ne Sorossal, hanem a városi kórház állapotával törődjön"

- fogalmazott lapunknak az ülést követően.