Szlávik János nem tartja jó döntésnek a koronavírus elleni kötelező oltást

Szlávik János nem tartja jó döntésnek a koronavírus elleni kötelező oltást

Szlávik János, a kormánypropaganda egyik legfontosabb járványügyi megmondó embere alaposan kiszólt a kánonból. 

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa ugyanis a TV2-ben arról beszélt, nem tartja jó döntésnek a koronavírus elleni kötelező oltásokat. 

A liner.hu beszámolója szerint ezt azután mondta Szlávik János, hogy szóba kerültek a külföldi országokban tapasztalható szigorítások. 

„Ugye nehéz dönteni, mert bizonyos országokban – Ausztria, kötelező oltás – szigorítanak, máshol pedig a teljes könnyítés felé vonulnak. Én úgy gondolom, hogy az omikron miatt a teljes könnyítés felé kell vonulni”

- magyarázta a főorvos arra utalva, hogy az omikron miatt a teljes könnyítés felé kell vonulniuk az embereknek.

„Nem kell szigorítani, nem tartom jó döntésnek, hogy kötelező oltásokat vetünk be

akkor, amikor látjuk, hogy egyre enyhébb, enyhébb variációk jönnek, az emberek egyre jobban megtanulnak együtt élni a vírussal" - magyarázta. Emlékezetes, hogy legutóbb a pedagógusok részben a kötelező oltások miatt is sztrájkoltak, miközben a hazai egészségügyi ágazatból is 17 ezer munkavállaló tűnt el, részben a bevezetett kötelező oltások miatt. 

Brenner: sok területen úgy érzik az emberek, hogy alapvető szabadságjogukat korlátozzák

Mint arról beszámoltunk, szerdán Jakab Péter, a Jobbik elnöke bejelentette, hogy petíciót indít a kötelező oltás ellen, a politikus ugyanis úgy véli, mindenkinek szabadon kellene eldöntenie, vállalja-e a vakcinálást. A magyar néppárt pártja álláspontja az, hogy aki akarja, vegye fel, aki nem akarja, az kapjon ingyen tesztet, amennyiben szükséges akár munkához, akár egészségügyi ellátáshoz.

Szlávik János ugyanakkor nem hiszi, hogy a következő hullámokban bármilyen komoly szigorításokat kell hoznunk - üzent a kormánynak a szakember.