Szlávik és Rusvai is ellenzi a kormány által támogatott kötelező oltást

Szlávik és Rusvai is ellenzi a kormány által támogatott kötelező oltást

Sem Rusvai Miklós virológus, sem pedig Szlávik János, a kormánypropaganda járványügyi megmondó embere, nem támogatná a kötelező oltást. Sőt, Szlávik János korábban úgy fogalmazott, hogy az omikron miatt a teljes könnyítés felé kell vonulni.

Nem kell szigorítani, nem tartom jó döntésnek, hogy kötelező oltásokat vetünk be akkor, amikor látjuk, hogy egyre enyhébb, enyhébb variációk jönnek, és az emberek egyre jobban megtanulnak együtt élni a vírussal

- jelentette ki Szlávik János, aki ezzel a kijelentésével szembe ment a kormányzati állásponttal.

Szlávik János nem tartja jó döntésnek a koronavírus elleni kötelező oltást

Szlávik János, a kormánypropaganda egyik legfontosabb járványügyi megmondó embere alaposan kiszólt a kánonból. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa ugyanis a TV2-ben arról beszélt, nem tartja jó döntésnek a koronavírus elleni kötelező oltásokat. A liner.hu beszámolója szerint ezt azután mondta Szlávik János, hogy szóba kerültek a külföldi országokban tapasztalható szigorítások.

Rusvai Miklós nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az Orbán-kormány ismét kitolja a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá válásának időpontját, de reményét fejezte ki, hogy ez mégsem történik meg, mert szakmailag nem tartja indokoltnak.

Rusvai: Az Orbán-kormány ismét ki fogja tolni a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá válásának időpontját

Ez egy döntéshozói hatáskör, vagyis kötelezővé tehető az oltás. Én őszintén remélem, hogy mégsem lesz az, hiszen szakmailag nem tartom indokoltnak - felelte Rusvai Miklós virológus az Ez Budapest szerda esti kerekasztal-beszélgetésén arra a kérdésre, hogy kötelezővé tehető-e a Covid-19 elleni védőoltás hazánkban.

Jakab Péter szerint a Fidesz nem a járvány leküzdése érdekében vezetné be a kötelező oltást, hanem azért, mert ez nekik egy üzlet.

A Jobbik elnöke már korábban jelezte, petíciót indít a kötelező oltás ellen.  

Hiába elleneztük eddig a kötelező oltást akár a parlamentben, akár szakmai fórumokon, a kormány nem tett le arról, hogy kötelezővé tegye az oltást. A választások előtt viszont minden tiltakozó akció duplán fáj, ezért most lehet a petícióval elérni, hogy a kormány húzza be a kéziféket

- közölte Jakab Péter aki emlékeztetett, a petíció meghirdetése után a három oltáshoz kötött védettségi igazolványról a kormány le is tett.

Igaz, csak a választásokig. Utána be fogják vezetni, ha nem váltjuk le őket

- tette hozzá.

Jakab szerint ha nyer a Fidesz, be fogja vezetni a kötelező oltást, mert nekik ez üzlet

A covid elleni kötelező védőoltás kapcsán adott rövid interjút Jakab Péter a Blikknek. A Jobbik elnöke reagált a Mi Hazánkos Dúró Dóra kritikájára, miszerint a Jobbik kötelező oltás ellen indított petíciója csak egy kampányfogás. Mint kifejtette, azért most álltak elő a petícióval,

Ettől függetlenül, úgy tűnik, a kötelező oltás kapcsán messze nem olyan egységes a kormányzat, mint azt a propagandában próbálják beállítani. Egyelőre csak Rusvai Péter és Szlávik János ment szembe a fideszes direktívával, de nyílt titok, hogy a Fideszben és a kormányban is sokan vannak, akik ellenzik a koronavírus elleni kötelező oltás elrendelését.