Orbán: 600 milliós humanitárius segélycsomagot küldünk Ukrajnának

Orbán: 600 milliós humanitárius segélycsomagot küldünk Ukrajnának

A szerdai kormányülés után rövid videót töltött fel Orbán Viktor Facebook-oldalára. A kormányfő túl sok újdonságot nem mondott, sőt.

Márki-Zay Péter levelet írt Volodomir Zelenszkijnek, amelyben szolidaritásáról és támogatásáról biztosította

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje Ukrajna budapesti nagykövetségén keresztül küldött levelet Volodomir Zelenszkijnek, az Ukrajna elnökének. Ebben szolidaritásáról és teljes támogatásáról biztosította az ukrán államfőt és Ukrajna valamennyi polgárát.

A miniszterelnök újra arról beszélt, hogy a kormány döntése szerint továbbra sem küldenek sem fegyvereket, sem katonákat Ukrajnába, és megerősítették azt is, hogy Ukrajna irányába Magyarország területén keresztül fegyverek sem haladhatnak át.

Orbán megismételte azt a tegnapi bejelentést, miszerint a kormány humanitárius akciót indít,

összesen 600 millió forint értékben ad Magyarország élelmiszereket, higiéniai eszközöket és gyermekápolási termékeket Ukrajnának.

Ezenkívül újra elmondta, az elmúlt napokban is, hogy a legfontosabb a magyar állampolgárok biztonsága, beleértve a Kárpátalján élőket, ezért a kormány nem hoz olyan döntést, amely célponttá változtatná a magyar településeket.

Putyin szövetségében: Orbánéknak nagyon sok kérdésre kell még választ adniuk

Nem kell túlságosan nagy jósnak lenni ahhoz, hogy ma már világosan lássuk, ha Oroszország le is győzi az ukrán hadsereget, és be is vonul Kijevbe, Vlagyimir Putyin elbukott. A kérdés már csak az, hogy mi lesz az orosz elnök európai szövetségeseinek a sorsa.