Magyar Péter kitálalt: Varga Judit már a Schadl-ügy kirobbanása előtt le akarta váltani Völnert, de Orbán nem engedte

Magyar Péter kitálalt: Varga Judit már a Schadl-ügy kirobbanása előtt le akarta váltani Völnert, de Orbán nem engedte

Rogán Antal érinthetetlenségéről és a NER működési mechanizmusáról beszélt hosszasan a megbuktatott Varga Judit volt férje, aki szintén lemondott minden állami kötődésű pozíciójáról. Szerinte Novákékkal vitetik el a balhét.

Varga Judit volt férje, Magyar Péter a Partizán rendkívüli adásában részletezte a NER-től való elszakadásának okát. Korábbi Facebook-bejegyzésében azt írta: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak” – majd keményen nekiment Rogán Antalnak. Ezzel kapcsolatban a vasárnap esti videóinterjúban megjegyezte, régóta gondolkozott azon, hogy kitálal, de mindenki óvta tőle, és nem tehette meg, amíg volt felesége vezető pozíciót töltött be a NER-ben.

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy egész életét jobboldali, nemzeti közösségben töltötte, így ki kell mondania, hogy ez így nem mehet tovább. A fideszes körökön belül eddig is a kritikus hangot képviselte, de csak befelé: „Mindig kifejeztem a nemtetszésemet, ha úgy éreztem, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, néha egy mosolyt kaptam rá, de mindig megbeszéltük”.

Csak szép lassan elértünk egy olyan szintre, hogy azt gondolom, hogy ugyan sok minden jó irányba megy az országban, de ennek ellenére ki kell mondanom, hogy ez így nem mehet tovább. Ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel, akkor változtatni kell

– indokolta nyílt rendszerkritikáját.

Magyar Péter és Varga Judit korábban remélték, hogy eljön a Fideszben egy generációváltás, ami után javulhat a helyzet, de volt felesége és Novák Katalin hétvégi lemondatása szétoszlatta az illúzióit.

Nem is érti, hogy a fideszes szavazók hogy nyelik le, hogy Bayer Zsolt beleszáll az elnökbe.

A pedofilbotrány kapcsán Magyar Pétert mélységesen felháborította, amit a fideszes média Rogán Antal vezényletével művelt Novák Katalinnal. Azt sem érti, hogy a Fidesz-szavazók hogy nyelik le, hogy Bayer Zsolt beleszáll az elnökükbe. Szerinte nagyon árulkodó volt a hallgatás a botrány kirobbanása után, mert amúgy mindig vannak válaszok, csak a legritkább esetben fordul elő, hogy hallgatnak. Hozzátette: nyilván kényszerpályára állították a köztársasági elnököt.

Mindenki tudja, hogy Rogán Antal irányítja a kormányzati kommunikációt, szerintem ezt ő se tagadja. Az utolsó miniszteri MTI-közleményt is Rogán Antal hagyja jóvá, talán egy-két miniszter kivétel csak ez alól, mint például Gulyás vagy Szijjártó

– jelentette ki Magyar Péter.

Tudimása szerint Rogánék találták ki, hogy a köztársasági elnök hallgasson, amíg elül az ügy, de Orbán Viktor csütörtöki bejelentése után Novák Katalinnal és Varga Judittal vitették el a balhét. Magyar Péter elmondta, hogy a közvélemény-kutatásokat Rogán minisztériuma rendeli meg, így már napokkal a lemondás előtt tudták, hogy a közvélemény Novák fejét követeli. Ennek ellenére nem engedték meg neki, hogy kinyissa a száját.

A Rogán-féle propagandagépezet működésére volt felesége ügyeit említette példaként, amik azért égtek rájuk, mert nem engedték őt nyilatkozni. Az egyik ilyen a hitelből finanszírozott budai ingatlanügyletük volt, amiről csak három ember, Orbán Viktor, Gulyás Gergely és Rogán Antal tudott. „A Blikk aztán ezt megírta, felmerül az emberben, honnan került a Blikkhez a hír, mire mi azt az ukázt kaptuk Rogánéktól, hogy nem kommunikálunk az ügyben és kész, pedig egy normálisan indokolható ingatlanügy volt. Semmilyen ügy nem lett volna, ha ezt mi elmondhatjuk. Elég kemény katonai rend volt, az van, amit Rogán Antal mond.” Ezután Rogánék ingatlanvásárlási botrány már nem szólt akkorát.

Nem hiszem, hogy leszámolás, de ha az ember belegondol, hogy jelenleg van a miniszterelnök, aki a Fidesz naprendszerében a Nap, és megnézzük, hogy ki az, aki a potenciális utódja lett volna, jobboldali körökben magas népszerűséggel rendelkeztek: Gulyás, Szijjártó, Novák, Varga – ebből a négyből kettő most kiesett. És ha azt nézzük, kik azok, akik fiatalok, nyelveket beszélnek, és nincsenek kétes ügyei, még jobban szűkül a kör

– összegezte Magyar Péter, majd hozzátette, Lázár János nincs benne ebben a körben.

Varga Judit volt férje elmonda, a CSOK-ügyüket is tisztázni lehetett volna, de felsőbb utasításra nem nyilatkozhattak a Telexnek.

A pedofil bűntársa kegyelmi ügyére visszatérve elmondta, nem nem úgy mennek ezek, hogy a köztársasági elnök csak úgy gondol egyet:

Azt feltételezem, hogyha egy utolsó MTI-közleményt is jóváhagynak egy rendszerben, akkor egy ilyen érzékeny kérdésben történni kell valamiféle egyeztetésnek a fideszes vezetéssel. A Budaházy-ügyről konkrétan tudom, hogy így volt.

Magyar Péter egy azóta született Facebook-bejegyzésében azt is közzétette, hogy volt felesége, Varga Judit kezdeményezte Völner Pál leváltását a Schadl-ügy előtt, de a miniszterelnök nem engedte:

Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott...

(Címlapkép: Magyar Péter/Facebook)